“A szomszédnak is jut belőle” Ír gulyás

Bográcsos ételből sosem csinálunk keveset. Ebből az ír gulyásból még a legnagyobb melegben is szívesen szed kétszer mindenki. Ha pedig mégis marad belőle, kínáljuk meg a szomszédokat. 

Elő- és elkészítési idő

3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8-10 főre

Kalória

~ 810 Kcal

Allergének

Mustár

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg marha pofa
  • 1,5 kg marha lábszár
  • 6 ek Vénusz étolaj
  • 4 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg sárgarépa
  • 1,5 kg újkrumpli
  • 8-10 szál halványító zeller
  • 8 babérlevél
  • 10-15 szem egész bors
  • 10 dkg friss petrezselyem
  • 3 doboz fekete sör
  • 8 ek worchestershire szósz
  • 4 ek angol mustár
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk étolajat a bográcsban. Adjuk hozzá a 3-4 centis kockákra darabolt húsokat, és pirítsuk le, hogy színt kapjon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és pároljuk össze fél-háromnegyed óráig, amíg a hús levet ereszt.
  2. Öntsük fel a húst a sörrel, és keverjük bele az egész borsot és a felkarikázott répát, zellert. Adjuk hozzá a worchestershire szószt, a mustárt, a babérlevelet és végül az apró újkrumplit is, egészben.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat, sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára másfél-két óra alatt az összes hozzávalót.
  4. Utolsó lépésként keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és puha kenyérrel a gulyást!


Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a húst: igaz, hogy úgy hamarabb elkészül, viszont sokkal ízesebb és szaftosabb marad, ha nagyobbra kockázzuk.


Újkrumpli helyett használhatunk bármilyen puhább fajtát. 


Tálaláskor adjunk mellé kovászos uborkát vagy almapaprikát.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A szomszédnak is jut belőle” Ír gulyás

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk étolajat a bográcsban. Adjuk hozzá a 3-4 centis kockákra darabolt húsokat, és pirítsuk le, hogy színt kapjon. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és pároljuk össze fél-háromnegyed óráig, amíg a hús levet ereszt.
  2. Öntsük fel a húst a sörrel, és keverjük bele az egész borsot és a felkarikázott répát, zellert. Adjuk hozzá a worchestershire szószt, a mustárt, a babérlevelet és végül az apró újkrumplit is, egészben.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat, sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára másfél-két óra alatt az összes hozzávalót.
  4. Utolsó lépésként keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és puha kenyérrel a gulyást!



Elkészítési tipp

Ne vágjuk túl apróra a húst: igaz, hogy úgy hamarabb elkészül, viszont sokkal ízesebb és szaftosabb marad, ha nagyobbra kockázzuk.


Újkrumpli helyett használhatunk bármilyen puhább fajtát. 


Tálaláskor adjunk mellé kovászos uborkát vagy almapaprikát.