“Győzzön a csapat!” Pizzadilla

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak! Egy ilyen fűszeres finomságtól a vízilabdások is erőre kapnának.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 805 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 8 db tortilla lap
  • 70 dkg friss paradicsom
  • közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 250 g mozzarella
  • 10 dkg csípős paprikás szalámi
  • só, bors
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kevés Vénusz étolajon magas falú fazékban pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha egy kis színt kap, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Tegyünk rá fedőt, és 20 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, hintsük meg a bazsalikommal, majd botmixerrel pürésítsük egyenletesre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Közben hevítsünk serpenyőt, kevés étolajjal, tegyünk bele egy tortilla lapot, kenjük meg jó alaposan a széléig a paradicsomszósszal. Helyezzük rá a szalámi és mozzarella szeleteket, és még egy lap tortillát. Pirítsuk addig, míg egy kis színt kap az alja, ekkor tegyük  sűtőpapírral bélelt tepsire.
  4. Kenjük meg a tetejét paradicsommal. Erre is tegyünk szalámi és sajt szeleteket, és dobjuk a sütőbe 10 percre, míg a szalámi és a sajt rá nem pirul.
  5. Ismételjük meg ezt 4-szer. A ropogós pizzadillákat, miután picit kihűltek, szeletekre vágva, friss bazsalikommal tálaljuk.


Elkészítési tipp

Készíthetjük nyugodtan bármilyen pizza feltéttel, 4 féle sajttal,vagy  gombával is.


Paradicsomos alap helyett, tejfölössel is ízletes!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek is tökéletes, ha kukoricalisztből készült tortillát használunk.


Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Győzzön a csapat!” Pizzadilla

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés Vénusz étolajon magas falú fazékban pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha egy kis színt kap, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot. Tegyünk rá fedőt, és 20 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, hintsük meg a bazsalikommal, majd botmixerrel pürésítsük egyenletesre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Közben hevítsünk serpenyőt, kevés étolajjal, tegyünk bele egy tortilla lapot, kenjük meg jó alaposan a széléig a paradicsomszósszal. Helyezzük rá a szalámi és mozzarella szeleteket, és még egy lap tortillát. Pirítsuk addig, míg egy kis színt kap az alja, ekkor tegyük  sűtőpapírral bélelt tepsire.
  4. Kenjük meg a tetejét paradicsommal. Erre is tegyünk szalámi és sajt szeleteket, és dobjuk a sütőbe 10 percre, míg a szalámi és a sajt rá nem pirul.
  5. Ismételjük meg ezt 4-szer. A ropogós pizzadillákat, miután picit kihűltek, szeletekre vágva, friss bazsalikommal tálaljuk.



Elkészítési tipp

Készíthetjük nyugodtan bármilyen pizza feltéttel, 4 féle sajttal,vagy  gombával is.


Paradicsomos alap helyett, tejfölössel is ízletes!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek is tökéletes, ha kukoricalisztből készült tortillát használunk.