“Cukorral vagy cukor nélkül?” káposztás tészta

Nehéz kérdés. Van, aki így is, úgy is szereti. Van, aki csak a sósra esküszik. Mások pedig elképzelni sem tudják porcukor nélkül. Akárhogy is, a káposztás tésztának vagy más néven cvekedlinek hagyománya van nyáron.

Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 450 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • kis fej káposzta
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • 300 g fodros tészta
  • bors vagy porcukor

Elkészítés

  1. Vágjuk minél keskenyebb csíkokra a káposztát.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd tegyük bele a káposzta csíkokat, ezután következhet a felaprított fokhagyma. Keverjük el, míg kicsit össze nem esik. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és gyakori kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten pirítsuk barnára, miközben hagyjuk, hogy a cukortól kicsit karamellizálódjon. Ha megpuhult - nagyjából 40 perc alatt -  sózzuk, borsozzuk.
  3. Eközben forraljunk vizet, sózzuk, és főzzük meg a tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. Keverjük a kész káposztához, és pirítsuk össze még pár percig.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és akár porcukorral tálaljuk.


Elkészítési tipp

A káposztát reszelhetjük is, de akkor érdemes kinyomkodni a levét. 


Adjunk egy kanálnyi Vénusz étolajat a főzővízhez, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes tésztából. 


Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Cukorral vagy cukor nélkül?” káposztás tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk minél keskenyebb csíkokra a káposztát.
  2. Magas falú serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd tegyük bele a káposzta csíkokat, ezután következhet a felaprított fokhagyma. Keverjük el, míg kicsit össze nem esik. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és gyakori kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten pirítsuk barnára, miközben hagyjuk, hogy a cukortól kicsit karamellizálódjon. Ha megpuhult - nagyjából 40 perc alatt -  sózzuk, borsozzuk.
  3. Eközben forraljunk vizet, sózzuk, és főzzük meg a tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. Keverjük a kész káposztához, és pirítsuk össze még pár percig.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és akár porcukorral tálaljuk.



Elkészítési tipp

A káposztát reszelhetjük is, de akkor érdemes kinyomkodni a levét. 


Adjunk egy kanálnyi Vénusz étolajat a főzővízhez, hogy ne tapadjon össze a tészta.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes tésztából.