“Hidegen ajánljuk” Mentás kefires tökleves krutonnal

A menta és a kefir is tökéletes hűsítő a melegben, és mindkettő szuperül illik az egyik legkönnyebb nyári zöldséghez a tökhöz. Lehűteni kötelező! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 290 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 kg tök
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 5 dl kefír
  • fél marék friss menta
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Reszeljük le nagylyukú reszelőn, és sózzuk be kicsit.
  2. Hevítsünk Vénusz étolajat magas falú fazékban, ezután futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a lereszelt tököt, öntsük fel a kevés vízzel és néha átkeverve főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Aprítsuk fel a mentalevelek nagy részét és keverjük a tökhöz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel turmixoljuk egyenletesre.
  4. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk kanálnyi étolajon megpirított apróra vágott kenyérkockával, kevés friss mentával.


Elkészítési tipp

A kruton készülhet bármilyen gluténmentes pékáruból, amit az érzékenyek is fogyaszthatnak.


Ha krémesebb ízre vágyunk a kefir lecserélhető joghurtra is. 


Ha nem szeretjük a mentát, kaporral is isteni.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hidegen ajánljuk” Mentás kefires tökleves krutonnal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a tököt, vágjuk félbe, majd kaparjuk ki a magjait. Reszeljük le nagylyukú reszelőn, és sózzuk be kicsit.
  2. Hevítsünk Vénusz étolajat magas falú fazékban, ezután futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a lereszelt tököt, öntsük fel a kevés vízzel és néha átkeverve főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Aprítsuk fel a mentalevelek nagy részét és keverjük a tökhöz. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel turmixoljuk egyenletesre.
  4. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk kanálnyi étolajon megpirított apróra vágott kenyérkockával, kevés friss mentával.



Elkészítési tipp

A kruton készülhet bármilyen gluténmentes pékáruból, amit az érzékenyek is fogyaszthatnak.


Ha krémesebb ízre vágyunk a kefir lecserélhető joghurtra is. 


Ha nem szeretjük a mentát, kaporral is isteni.