“Hűsítsenek a zöldek!” Zöld csicseriborsó-főzelék

A frissítő zöldek és a csicseriborsó együtt könnyű nyári ebéd. A beleütött tojással pedig mosolyt csal az asztal körüli arcokra.

Elő- és elkészítési idő

40 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 550 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 4 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg petrezselyem
  • 8 dkg koriander
  • 8 dkg friss menta
  • 5 dkg friss spenót
  • 4 tojás
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon futtassuk meg a felaprított újhagyma felét és a fokhagymát. Amint egy kis színt kap, adjuk hozzá a zöldborsót, és öntsük fel az egyik csicseriborsó konzerv levével.
  2. Közepes lángon pár perc alatt főzzük puhára, közben adjuk hozzá az összes felaprított friss zöldfűszert. Ha a borsó megpuhult, botmixerrel pürésítsük le teljesen. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi étolajon pirítsuk le a maradék újhagymát. Öntsük fel a zöldfűszeres-zöldborsós pürével, és adjuk hozzá a csicseriborsót és a megmosott spenótot is. Gyakran kavarva forraljuk össze.
  4. Alakítsunk ki négy mélyedést a rotyogó főzelékben, majd üssünk mindbe egy-egy tojást. Főzzük, amíg összeáll a tükörtojás, majd tálaljuk forrón kevés friss korianderrel és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

A végén egy fél lime levével tehetjük pikánssá.


Ha szeretjük a csípőset, adjunk mellé chili szeleteket.


Variációként jól működik, ha egy-két kiskanál őrölt római köményt keverünk bele az elején az összefőzésnél.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hűsítsenek a zöldek!” Zöld csicseriborsó-főzelék

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon futtassuk meg a felaprított újhagyma felét és a fokhagymát. Amint egy kis színt kap, adjuk hozzá a zöldborsót, és öntsük fel az egyik csicseriborsó konzerv levével.
  2. Közepes lángon pár perc alatt főzzük puhára, közben adjuk hozzá az összes felaprított friss zöldfűszert. Ha a borsó megpuhult, botmixerrel pürésítsük le teljesen. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Nagy teflonserpenyőben kanálnyi étolajon pirítsuk le a maradék újhagymát. Öntsük fel a zöldfűszeres-zöldborsós pürével, és adjuk hozzá a csicseriborsót és a megmosott spenótot is. Gyakran kavarva forraljuk össze.
  4. Alakítsunk ki négy mélyedést a rotyogó főzelékben, majd üssünk mindbe egy-egy tojást. Főzzük, amíg összeáll a tükörtojás, majd tálaljuk forrón kevés friss korianderrel és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

A végén egy fél lime levével tehetjük pikánssá.


Ha szeretjük a csípőset, adjunk mellé chili szeleteket.


Variációként jól működik, ha egy-két kiskanál őrölt római köményt keverünk bele az elején az összefőzésnél.