„Éttermet is nyithatnál” Savanyított sült padlizsán kecskesajttal

Ez egy olyan recept, amivel ugyan dolgozni kell kicsit, de igazán könnyed fogás lesz a nyári estéken, ami mellé érdemes vendégeket is hívni, és elkápráztatni őket vele.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 közepes padlizsán
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 4 kápia paprika
  • 2 fej hagyma
  • 0,5 dl Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 3 ek ecet
  • 25 dkg kecskesajt
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Helyezzük egy tepsire a padlizsánokat, a paprikákat és a hagymát, illetve a fokhagymát is héjastul. Egyszer átforgatva süssük 25-30 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük a zöldségeket műanyag keverőedénybe, fedjük le és várjunk, amíg kihűl.
  3. Ha kihűltek a zöldségek, szabadítsuk meg mindet a héjától, vágjuk durva darabokra, majd egy tálban keverjük össze az ecettel, az olajjal és a sóval. Felhasználásig tároljuk zárható dobozban a hűtőszekrényben!
  4. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, dobjuk rá a rozmaringágat, majd a rozmaringos olajban nagy lángon pirítsuk meg az 1-2 centi vastagságúra szelt kecskesajtszeletek mindkét oldalát.
  5. Tálaljuk a hideg, frissítő sült padlizsánnal!


Elkészítési tipp

Kápia paprika helyett használhatunk piros húsú pritamin paprikát is.


A savanyítás miatt sokáig eláll, így akár el is tehetünk belőle.


Ha nincs otthon kecskesajtunk, grill sajttal is elkészíthetjük.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Éttermet is nyithatnál” Savanyított sült padlizsán kecskesajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Helyezzük egy tepsire a padlizsánokat, a paprikákat és a hagymát, illetve a fokhagymát is héjastul. Egyszer átforgatva süssük 25-30 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük a zöldségeket műanyag keverőedénybe, fedjük le és várjunk, amíg kihűl.
  3. Ha kihűltek a zöldségek, szabadítsuk meg mindet a héjától, vágjuk durva darabokra, majd egy tálban keverjük össze az ecettel, az olajjal és a sóval. Felhasználásig tároljuk zárható dobozban a hűtőszekrényben!
  4. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, dobjuk rá a rozmaringágat, majd a rozmaringos olajban nagy lángon pirítsuk meg az 1-2 centi vastagságúra szelt kecskesajtszeletek mindkét oldalát.
  5. Tálaljuk a hideg, frissítő sült padlizsánnal!



Elkészítési tipp

Kápia paprika helyett használhatunk piros húsú pritamin paprikát is.


A savanyítás miatt sokáig eláll, így akár el is tehetünk belőle.


Ha nincs otthon kecskesajtunk, grill sajttal is elkészíthetjük.