„Éttermet is nyithatnál” Savanyított sült padlizsán kecskesajttal

Ez egy olyan recept, amivel ugyan dolgozni kell kicsit, de igazán könnyed fogás lesz a nyári estéken, ami mellé érdemes vendégeket is hívni, és elkápráztatni őket vele.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 közepes padlizsán
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 4 kápia paprika
  • 2 fej hagyma
  • 0,5 dl Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 3 ek ecet
  • 25 dkg kecskesajt
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Helyezzük egy tepsire a padlizsánokat, a paprikákat és a hagymát, illetve a fokhagymát is héjastul. Egyszer átforgatva süssük 25-30 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük a zöldségeket műanyag keverőedénybe, fedjük le és várjunk, amíg kihűl.
  3. Ha kihűltek a zöldségek, szabadítsuk meg mindet a héjától, vágjuk durva darabokra, majd egy tálban keverjük össze az ecettel, az olajjal és a sóval. Felhasználásig tároljuk zárható dobozban a hűtőszekrényben!
  4. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, dobjuk rá a rozmaringágat, majd a rozmaringos olajban nagy lángon pirítsuk meg az 1-2 centi vastagságúra szelt kecskesajtszeletek mindkét oldalát.
  5. Tálaljuk a hideg, frissítő sült padlizsánnal!


Elkészítési tipp

Kápia paprika helyett használhatunk piros húsú pritamin paprikát is.


A savanyítás miatt sokáig eláll, így akár el is tehetünk belőle.


Ha nincs otthon kecskesajtunk, grill sajttal is elkészíthetjük.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Éttermet is nyithatnál” Savanyított sült padlizsán kecskesajttal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Helyezzük egy tepsire a padlizsánokat, a paprikákat és a hagymát, illetve a fokhagymát is héjastul. Egyszer átforgatva süssük 25-30 percig, amíg megfeketedik a héja. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük a zöldségeket műanyag keverőedénybe, fedjük le és várjunk, amíg kihűl.
  3. Ha kihűltek a zöldségek, szabadítsuk meg mindet a héjától, vágjuk durva darabokra, majd egy tálban keverjük össze az ecettel, az olajjal és a sóval. Felhasználásig tároljuk zárható dobozban a hűtőszekrényben!
  4. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, dobjuk rá a rozmaringágat, majd a rozmaringos olajban nagy lángon pirítsuk meg az 1-2 centi vastagságúra szelt kecskesajtszeletek mindkét oldalát.
  5. Tálaljuk a hideg, frissítő sült padlizsánnal!



Elkészítési tipp

Kápia paprika helyett használhatunk piros húsú pritamin paprikát is.


A savanyítás miatt sokáig eláll, így akár el is tehetünk belőle.


Ha nincs otthon kecskesajtunk, grill sajttal is elkészíthetjük.