„Egy kis dolce vita” mazsolás töltött karalábé

A mazsolától és a karalábétól picit édeskés ez könnyed és gyorsan el is készíthető nyári fogás, amivel feldobhatjuk a nyári estéket. 

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 450 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 nagyobb karalábé
  • 200 g barna rizs
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mazsola
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • só, bors
  • tejföl

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a karalábékat és kiskanál segítségével vájjuk ki a belsejét. A kivájt darabokat tegyük félre! Bőséges mennyiségű sózott vízben 10-15 perc alatt főzzük félpuhára a karalábékat. Hagyjuk kihűlni!
  2. Magas falú fazékban pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak adjuk hozzá a karalábé belsejéből kivájt darabokat és a mazsolát is. Hintsük meg a fűszerekkel, keverjük hozzá a barna rizst és rövid pirítást követően öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le és 15-20 perc alatt főzzük készre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  4. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk be egy jénai tálat, vagy kisebb tepsit. Töltsük meg a félpuha karalábékat a mazsolás rizzsel. A maradék rizst tegyük a tepsibe, majd helyezzük bele a karalábékat is.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel.


Elkészítési tipp

Feldobhatjuk még egy kis apróra vágott kesudióval vagy mogyoróval is.


Ha nincs otthon barna rizs, sima vagy basmati fajtát is használhatunk.


Tehetünk hozzá egy kis reszelt kecskesajtot, azzal is nagyon finom.


Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy kis dolce vita” mazsolás töltött karalábé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a karalábékat és kiskanál segítségével vájjuk ki a belsejét. A kivájt darabokat tegyük félre! Bőséges mennyiségű sózott vízben 10-15 perc alatt főzzük félpuhára a karalábékat. Hagyjuk kihűlni!
  2. Magas falú fazékban pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kis színt kapnak adjuk hozzá a karalábé belsejéből kivájt darabokat és a mazsolát is. Hintsük meg a fűszerekkel, keverjük hozzá a barna rizst és rövid pirítást követően öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le és 15-20 perc alatt főzzük készre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  4. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk be egy jénai tálat, vagy kisebb tepsit. Töltsük meg a félpuha karalábékat a mazsolás rizzsel. A maradék rizst tegyük a tepsibe, majd helyezzük bele a karalábékat is.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel.



Elkészítési tipp

Feldobhatjuk még egy kis apróra vágott kesudióval vagy mogyoróval is.


Ha nincs otthon barna rizs, sima vagy basmati fajtát is használhatunk.


Tehetünk hozzá egy kis reszelt kecskesajtot, azzal is nagyon finom.