„Hamar elkészül” házi banana split

Fagyi helyett ezúttal pohárkrémként készítjük, sütés nélkül, hogy a nagy melegben még véletlenül se kelljen közel menni a sütőhöz.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 860 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk le a kekszet a Vénusszal. Töltsük a morzsalék felét poharak aljába.
  2. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk 3-4 centis darabokra, majd tegyük hideg vízbe szeleteket. Ha egy fél citrom levét belefacsarjuk a vízbe, nem fog bebarnulni a banán!
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a porcukor felével. A tejszínből a maradék porcukor hozzáadásával verjünk tejszínhabot, majd forgassuk össze a mascarponekrémmel, hogy könnyű habot kapjunk.
  4. Rétegezzük a poharakba a hozzávalókat a következőképpen: kekszmorzsa, krém, banán, kekszmorzsa, banán, krém.
  5. Vízgőz felett olvasszunk csokoládét, majd csorgassuk a pohárdesszertünk tetejére. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Használhatunk hozzá egyéb gyümölcsöket, például ananászt is.

Megszórhatjuk mogyoróval, vagy akár más magokkal is.

Tejcsoki helyett próbáljuk ki fehér és étcsokival.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hamar elkészül” házi banana split

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk le a kekszet a Vénusszal. Töltsük a morzsalék felét poharak aljába.
  2. Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk 3-4 centis darabokra, majd tegyük hideg vízbe szeleteket. Ha egy fél citrom levét belefacsarjuk a vízbe, nem fog bebarnulni a banán!
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a porcukor felével. A tejszínből a maradék porcukor hozzáadásával verjünk tejszínhabot, majd forgassuk össze a mascarponekrémmel, hogy könnyű habot kapjunk.
  4. Rétegezzük a poharakba a hozzávalókat a következőképpen: kekszmorzsa, krém, banán, kekszmorzsa, banán, krém.
  5. Vízgőz felett olvasszunk csokoládét, majd csorgassuk a pohárdesszertünk tetejére. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Használhatunk hozzá egyéb gyümölcsöket, például ananászt is.

Megszórhatjuk mogyoróval, vagy akár más magokkal is.

Tejcsoki helyett próbáljuk ki fehér és étcsokival.