„Hoztam egy kis meglepit” Málnás kekszkosárka

Málnát még egészen szeptemberig találhatunk a piacon. A belőle készült süti szuper meglepetés a családnak és a barátoknak. Ehhez a recepthez még a sütőt sem kell bekapcsolni.

Elő- és elkészítési idő

60 perc + 5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 490 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g friss málna
  • 5 lap zselatin
  • fél citrom leve
  • 100 g cukor
  • 1 dl tejszín
  • 100 g natúr krémsajt
  • csipet só
  • 100 g csokis keksz
  • 50 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, alacsony lángon főzzünk sűrű szirupot a málnából és a cukorból. 30-40 perc alatt szétesik teljesen, ekkor egy durvább szitán passzírozzuk le az egészet, hogy a magoktól megszabadítsuk a málnaszószt.
  2. Áztassuk be hideg vízben 10 percre a zselatinlapokat. Amíg a lapok áznak, forraljuk össze a tejszínt a málnaszósz -ával. Vegyük le a tűzről és keverjük el benne a zselatint, a csipet sót és a natúr krémsajtot.
  3. Konyhai aprítógépben daráljuk össze a csokis kekszet a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal. Béleljünk ki a darával kis szilikonformákat. Öntsük rá a tejszínes málnaszószt, majd tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk teljesen megdermedni 4-5 óra alatt.
  4. Tálaláskor szabadítsuk ki a formákból, majd öntsünk a maradék málnaszószból a kis kosárkák tetejére.


Elkészítési tipp

Málna helyett használhatunk fekete szedret is.

Elkészíthetjük mirelit málnából is!

Ételallergia tipp

Gluténmentes kekszből könnyen elkészíthetjük a gluténérzékenyek számára is fogyasztható változatát.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Hoztam egy kis meglepit” Málnás kekszkosárka

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, alacsony lángon főzzünk sűrű szirupot a málnából és a cukorból. 30-40 perc alatt szétesik teljesen, ekkor egy durvább szitán passzírozzuk le az egészet, hogy a magoktól megszabadítsuk a málnaszószt.
  2. Áztassuk be hideg vízben 10 percre a zselatinlapokat. Amíg a lapok áznak, forraljuk össze a tejszínt a málnaszósz -ával. Vegyük le a tűzről és keverjük el benne a zselatint, a csipet sót és a natúr krémsajtot.
  3. Konyhai aprítógépben daráljuk össze a csokis kekszet a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal. Béleljünk ki a darával kis szilikonformákat. Öntsük rá a tejszínes málnaszószt, majd tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk teljesen megdermedni 4-5 óra alatt.
  4. Tálaláskor szabadítsuk ki a formákból, majd öntsünk a maradék málnaszószból a kis kosárkák tetejére.



Elkészítési tipp

Málna helyett használhatunk fekete szedret is.

Elkészíthetjük mirelit málnából is!

Ételallergia tipp

Gluténmentes kekszből könnyen elkészíthetjük a gluténérzékenyek számára is fogyasztható változatát.