„Hogy találod ki ezeket?” Csoki-lasagne

Miért ne készíthetnénk lasagnét csokiból. Nem kell hozzá más csak pár réteg csoki és hab, és kész is a recept, amit még a szomszédasszonyok is elkérnek.

Elő- és elkészítési idő

60 perc + 3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g keksz
  • 250 g étcsoki
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 120 g porcukor
  • csipet só
  • csoki forgács

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk le a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, és a felolvadt csoki -ával. Terítsük üvegtálba, hogy egyenletes legyen.
  3. Keverjük krémesre a mascarponét a porcukor felével. A maradék porcukrot csipet só hozzáadásával adjuk a tejszínhez, majd verjünk kemény habot belőle.
  4. Forgassuk össze a két krémet, és terítsük a felét a csokis kekszrétegre. Fedjük be a maradék olvasztott csokival, majd jöhet rá a második krémréteg is.
  5. Hintsük be a csokilasagne tetejét csokiforgáccsal, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Fogyasztásig hagyjuk legalább 3-4 órán át dermedni!


            Elkészítési tipp

            Ha nem kapunk a boltban csoki forgácsot, bátran reszeljünk otthon, azzal is nagyon mutatós lesz.

            Akár poharakba is rétegezhetjük, és kanalas desszertként tálalhatjuk.

            Ételallergia tipp

            Gluténmentes kekszből elkészíthetjük úgy is, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák.

            Vénusz Natúr Sütőmargarin

            A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            „Hogy találod ki ezeket?” Csoki-lasagne

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit.
            2. Konyhai aprítógépben daráljuk le a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, és a felolvadt csoki -ával. Terítsük üvegtálba, hogy egyenletes legyen.
            3. Keverjük krémesre a mascarponét a porcukor felével. A maradék porcukrot csipet só hozzáadásával adjuk a tejszínhez, majd verjünk kemény habot belőle.
            4. Forgassuk össze a két krémet, és terítsük a felét a csokis kekszrétegre. Fedjük be a maradék olvasztott csokival, majd jöhet rá a második krémréteg is.
            5. Hintsük be a csokilasagne tetejét csokiforgáccsal, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Fogyasztásig hagyjuk legalább 3-4 órán át dermedni!



                      Elkészítési tipp

                      Ha nem kapunk a boltban csoki forgácsot, bátran reszeljünk otthon, azzal is nagyon mutatós lesz.

                      Akár poharakba is rétegezhetjük, és kanalas desszertként tálalhatjuk.

                      Ételallergia tipp

                      Gluténmentes kekszből elkészíthetjük úgy is, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák.