„Jó, hogy horogra akadt” Harcsakockák római köményes bundában

Ha annyi harcsát hoznak a horgászaink az asztalra, hogy már unjuk a halászlevet, érdemes kipróbálni ezzel a palacsintatészta-szerű bundával, római köménnyel.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 560 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg harcsa filé
  • 70 g liszt
  • ~ 3 dl víz
  • 1 tk sütőpor
  • 3 tk római kömény
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj
  • kovászos uborka

Elkészítés

  1. Vágjuk azonos méretű, 3-4 centis kockákra a harcsafilét, majd sózzuk be.
  2. Hevítsünk közepes lángon olajat egy magas falú fazékban.
  3. Botmixerrel keverjünk híg tésztát a lisztből, a sütőporból és a római köményből. Akkor jó, ha csak egy kicsit hígabb, mint a palacsintatészta, és be tudja vonni egyenletesen a halat! Mártsuk a halkockákat a híg tésztába, majd kicsit lecsöpögtetve a tésztát, óvatosan tegyük a forró olajba. Néha átforgatva, pár perc alatt aranybarnára sül.
  4. Ha megsült, tegyük papír törlőkendőre, itassuk fel a felesleges olajat, majd tálaljuk hideg kovászos uborkával.


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk házi majonézzel, azzal is nagyon finom.


Használhatunk vastagabb húsú afrikai harcsát is, ha nem kapunk szürkeharcsát.

Ételallergia tipp

Lisztérzékenyek készíthetik csicseriborsó lisztből, azzal még különlegesebb.


Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Jó, hogy horogra akadt” Harcsakockák római köményes bundában

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk azonos méretű, 3-4 centis kockákra a harcsafilét, majd sózzuk be.
  2. Hevítsünk közepes lángon olajat egy magas falú fazékban.
  3. Botmixerrel keverjünk híg tésztát a lisztből, a sütőporból és a római köményből. Akkor jó, ha csak egy kicsit hígabb, mint a palacsintatészta, és be tudja vonni egyenletesen a halat! Mártsuk a halkockákat a híg tésztába, majd kicsit lecsöpögtetve a tésztát, óvatosan tegyük a forró olajba. Néha átforgatva, pár perc alatt aranybarnára sül.
  4. Ha megsült, tegyük papír törlőkendőre, itassuk fel a felesleges olajat, majd tálaljuk hideg kovászos uborkával.



Elkészítési tipp

Tálalhatjuk házi majonézzel, azzal is nagyon finom.


Használhatunk vastagabb húsú afrikai harcsát is, ha nem kapunk szürkeharcsát.

Ételallergia tipp

Lisztérzékenyek készíthetik csicseriborsó lisztből, azzal még különlegesebb.