„Megérdemlik a horgászok” Fogas citromszósszal sült tökkel

A grillezett tökkel extra könnyű, a citromszósztól friss lesz ez a fogas recept, amivel biztosan elkápráztatjuk a család horgászait.

Elő- és elkészítési idő

40 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 740 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát. Amint egy kis színt kap, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a citromok levét, majd forraljuk össze. Sózzuk ízlés szerint, és alacsony lángon sűrítsük be a kívánt sűrűségűre.
  2. Hámozzuk meg a tököt, szeleteljük fel 1,5 centi vastagságúra, majd egy pogácsaszaggatóval vágjuk ki a közepét a korongoknak úgy, hogy a magokat eltávolítjuk.
  3. Hevítsünk Vénusz étolajat teflonserpenyőben, és süssük készre a tök karikákat. 2-3 perc oldalanként elegendő, hogy megpuhuljon, és színt kapjon.
  4. Vágjuk 4 egyenlő szeletre a fogas filét, töröljük teljesen szárazra és sózzuk be. Hevítsünk étolajat teflonserpenyőben, majd óvatosan helyezzük bele a halszeleteket a bőrös oldalával lefelé. Süssük 6-8 percig, amíg megpirul az alja, vigyázva, hogy ne tapadjon le. Közben döntsük meg a serpenyőt, és kanalazzunk a forró olajból a hal húsára is! Amint átfehéredett a hal húsa, fordítsuk meg a serpenyőben, hogy a bőrös oldal felülre kerüljön, és süssük további 1-2 percig, amíg ez a felülete is kap egy kis színt.
  5. Tálaljuk forrón a bőrén sült fogast a tök karikákkal és a citromszósszal!


Elkészítési tipp

Ha nincs kedvünk a tökkel bajlódni, használjunk helyette cukkinit, azt nem kell pucolni és kimagozni. 


A tököket grillezhetjük rácson is, úgy még finomabb füstös ízt kapnak.

Ha zsenge tököt használunk, akkor maradhatnak a magjai is!


Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Megérdemlik a horgászok” Fogas citromszósszal sült tökkel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát. Amint egy kis színt kap, öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a citromok levét, majd forraljuk össze. Sózzuk ízlés szerint, és alacsony lángon sűrítsük be a kívánt sűrűségűre.
  2. Hámozzuk meg a tököt, szeleteljük fel 1,5 centi vastagságúra, majd egy pogácsaszaggatóval vágjuk ki a közepét a korongoknak úgy, hogy a magokat eltávolítjuk.
  3. Hevítsünk Vénusz étolajat teflonserpenyőben, és süssük készre a tök karikákat. 2-3 perc oldalanként elegendő, hogy megpuhuljon, és színt kapjon.
  4. Vágjuk 4 egyenlő szeletre a fogas filét, töröljük teljesen szárazra és sózzuk be. Hevítsünk étolajat teflonserpenyőben, majd óvatosan helyezzük bele a halszeleteket a bőrös oldalával lefelé. Süssük 6-8 percig, amíg megpirul az alja, vigyázva, hogy ne tapadjon le. Közben döntsük meg a serpenyőt, és kanalazzunk a forró olajból a hal húsára is! Amint átfehéredett a hal húsa, fordítsuk meg a serpenyőben, hogy a bőrös oldal felülre kerüljön, és süssük további 1-2 percig, amíg ez a felülete is kap egy kis színt.
  5. Tálaljuk forrón a bőrén sült fogast a tök karikákkal és a citromszósszal!



Elkészítési tipp

Ha nincs kedvünk a tökkel bajlódni, használjunk helyette cukkinit, azt nem kell pucolni és kimagozni. 


A tököket grillezhetjük rácson is, úgy még finomabb füstös ízt kapnak.

Ha zsenge tököt használunk, akkor maradhatnak a magjai is!