„De te pucolod!” Rácz ponty

A nyárban az egyik legjobb dolog a lecsó, a rácz pontynak pedig ez az alapja. Érdemes kipróbálni, mert garantáltan sikerünk lesz vele. A halpucolást pedig bízzuk csak másra!

Elő- és elkészítési idő

100 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 510 Kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 70 dkg újkrumpli
  • 80 dkg lecsópaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 80 dkg ponty filé
  • 4 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors
  • tejföl

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Csumázzuk ki a paprikát, majd vágjuk 5-6 centis darabokra. Daraboljuk hasonló méretűre a paradicsomot és a hagymát is!
  3. Enyhén beolajozott magas falú tepsiben terítsük szét a felkarikázott krumplit, enyhén sózzuk be, majd tegyük a sütőbe 30 percre.
  4. Amíg a krumpli sül, főzzük elő a lecsót: Kevés étolajon, magas falú fazékban futtassuk meg a nagyra darabolt hagymát. Amint összefonnyad, hintsük be a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot is. Fedjük le, és néha átkavarva hagyjuk, hogy levet eresszen. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tisztítsuk meg a ponty filét, töröljük teljesen szárazra, majd éles késsel irdaljuk be a bőréig, amilyen aprólékosan csak tudjuk. Így átvágjuk a szálkákat, és nem lesz vele nagyobb gondunk evés közben. Sózzuk be!
  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd óvatosan helyezzük bele a bőrével lefelé a halszeleteket, és nagy lángon süssük 5-6 perig, amíg megpirul a hal bőre.
  7. Vegyük ki a tepsit a sütőből és merőkanállal szedjünk egy réteg lecsót a krumplira. Helyezzünk rá sült halat, majd újra lecsót! Tegyük a tetejére a maradék halat, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük össze 190 fokon további 25-30 percig.
  8. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.


                  Elkészítési tipp

                  Ha nem szeretjük a krumplit, ezt kihagyhatjuk belőle nyugodtan. Rizzsel vagy akár kenyérrel is finom.


                  A lecsó elkészítéséhez vágjuk jó nagyra a hagymát, így még finomabb és levesebb a lecsó.


                  Ha pontyfilével dolgozunk, célszerű mindig olyan aprólékosan beirdalni, ahogy csak tudjuk, így nem kell vesződni evés közben a szálkákkal.

                  Vénusz D-vitamin étolaj

                  A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

                  Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                  TOVÁBBI RECEPTEK

                  887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                  Betöltést jelző forgó ikon

                  További receptek betöltése

                  „De te pucolod!” Rácz ponty

                  Hozzávalók

                  Elkészítés

                  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
                  2. Csumázzuk ki a paprikát, majd vágjuk 5-6 centis darabokra. Daraboljuk hasonló méretűre a paradicsomot és a hagymát is!
                  3. Enyhén beolajozott magas falú tepsiben terítsük szét a felkarikázott krumplit, enyhén sózzuk be, majd tegyük a sütőbe 30 percre.
                  4. Amíg a krumpli sül, főzzük elő a lecsót: Kevés étolajon, magas falú fazékban futtassuk meg a nagyra darabolt hagymát. Amint összefonnyad, hintsük be a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot is. Fedjük le, és néha átkavarva hagyjuk, hogy levet eresszen. Sózzuk ízlés szerint.
                  5. Tisztítsuk meg a ponty filét, töröljük teljesen szárazra, majd éles késsel irdaljuk be a bőréig, amilyen aprólékosan csak tudjuk. Így átvágjuk a szálkákat, és nem lesz vele nagyobb gondunk evés közben. Sózzuk be!
                  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd óvatosan helyezzük bele a bőrével lefelé a halszeleteket, és nagy lángon süssük 5-6 perig, amíg megpirul a hal bőre.
                  7. Vegyük ki a tepsit a sütőből és merőkanállal szedjünk egy réteg lecsót a krumplira. Helyezzünk rá sült halat, majd újra lecsót! Tegyük a tetejére a maradék halat, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük össze 190 fokon további 25-30 percig.
                  8. Tálaljuk forrón, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.



                                  Elkészítési tipp

                                  Ha nem szeretjük a krumplit, ezt kihagyhatjuk belőle nyugodtan. Rizzsel vagy akár kenyérrel is finom.


                                  A lecsó elkészítéséhez vágjuk jó nagyra a hagymát, így még finomabb és levesebb a lecsó.


                                  Ha pontyfilével dolgozunk, célszerű mindig olyan aprólékosan beirdalni, ahogy csak tudjuk, így nem kell vesződni evés közben a szálkákkal.