„Vidd magaddal a strandra” házi langalló szendvics

A lángos nélkül nem strand a strand, de ha már unjuk, vihetünk magunkkal langalló szendvicset, ami a saját konyhánkban készül.

Elő- és elkészítési idő

2 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes krumpli 
  • 50 dkg liszt (BL 80)
  • 25 g élesztő
  • ~ 2 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • Vénusz Immuno kenőmargarin
  • szalámi
  • sajt
  • rukkola

Elkészítés


  1. 25 perc alatt, enyhén sós vízben főzzük puhára héjastól a krumplit. Ha megpuhult, hideg víz alatt húzzuk le a héját, majd törjük össze.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, az összetört krumpliból és az élesztőből a cukor, só és víz hozzáadásával. Akkor jó, ha lágy, engedelmes tésztát kapunk! Fedjük be tiszta konyharuhával, majd száraz helyen kelesszük a duplájára másfél óra alatt.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd nyújtsuk ki a megkelt tésztát és helyezzük a tepsibe. Hagyjuk további 20 percet pihenni, ezután szurkáljuk meg villával, hintsük be durva szemű sóval, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 15-20 perc alatt, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  6. Daraboljuk fel nagy szeletekre a kész langallót, felezzük el a darabokat, és már neki is állhatunk ízlésünk szerint összeállítani a szendvicseket!


Elkészítési tipp

A szendvicsbe pakolhatunk bármit, ami sokáig eláll, keményebb sajtokat és szalámiféléket.


Felezzük meg a tészta vízmennyiségét, és pótoljuk tejjel, így lazább lesz a tészta.


Felfuttathatjuk külön is az elmorzsolt élesztőt kevés cukrozott langyos vízben (vagy tejben), de enélkül is meg fog kelni a tészta!


Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Vidd magaddal a strandra” házi langalló szendvics

Hozzávalók

Elkészítés


  1. 25 perc alatt, enyhén sós vízben főzzük puhára héjastól a krumplit. Ha megpuhult, hideg víz alatt húzzuk le a héját, majd törjük össze.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, az összetört krumpliból és az élesztőből a cukor, só és víz hozzáadásával. Akkor jó, ha lágy, engedelmes tésztát kapunk! Fedjük be tiszta konyharuhával, majd száraz helyen kelesszük a duplájára másfél óra alatt.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd nyújtsuk ki a megkelt tésztát és helyezzük a tepsibe. Hagyjuk további 20 percet pihenni, ezután szurkáljuk meg villával, hintsük be durva szemű sóval, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 15-20 perc alatt, amíg aranybarna lesz a teteje. Ha kész, hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  6. Daraboljuk fel nagy szeletekre a kész langallót, felezzük el a darabokat, és már neki is állhatunk ízlésünk szerint összeállítani a szendvicseket!



Elkészítési tipp

A szendvicsbe pakolhatunk bármit, ami sokáig eláll, keményebb sajtokat és szalámiféléket.


Felezzük meg a tészta vízmennyiségét, és pótoljuk tejjel, így lazább lesz a tészta.


Felfuttathatjuk külön is az elmorzsolt élesztőt kevés cukrozott langyos vízben (vagy tejben), de enélkül is meg fog kelni a tészta!