„Mire odaérünk, elfogy” Fokhagymás cheddaros keksz

A hosszabb nyári utazások elengedhetetlen kellékei a rágcsák. Ha van kedvünk, cseréljük le a boltban kapható kekszeket, és készítsük el ezt az isteni sajtos kekszet, amiért oda lesznek az útitársaink.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 660 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 40 g Vénusz Sütőmargarin
  • fél marok friss metélőhagyma
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk cukor
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 160 g vörös cheddar sajt
  • 25 dkg tejföl
  • 2 tk só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral, a fűszerpaprikával, a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a finomra reszelt sajtot és fokhagymát, majd a Vénuszt és a tejfölt is. Hintsük meg a felaprított metélőhagymával, és fakanállal keverjünk híg tésztát belőle.
  3. Két kanál segítségével halmozzunk 4-5 centis kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg szép aranybarna színt kap.


Elkészítési tipp

Feldobhatjuk a kekszet extrákkal, például sonkával vagy zöldfűszerekkel.


Ha szeretjük a csípőset, keverhetünk hozzá jalapeno paprikát.


Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből elkészíthetjük gluténmentes változatát.


Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mire odaérünk, elfogy” Fokhagymás cheddaros keksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral, a fűszerpaprikával, a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a finomra reszelt sajtot és fokhagymát, majd a Vénuszt és a tejfölt is. Hintsük meg a felaprított metélőhagymával, és fakanállal keverjünk híg tésztát belőle.
  3. Két kanál segítségével halmozzunk 4-5 centis kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg szép aranybarna színt kap.



Elkészítési tipp

Feldobhatjuk a kekszet extrákkal, például sonkával vagy zöldfűszerekkel.


Ha szeretjük a csípőset, keverhetünk hozzá jalapeno paprikát.


Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből elkészíthetjük gluténmentes változatát.