„Édesség nélkül nem indulunk el” Karamellás töltött keksz

Ha már megvan a terv az útra, és mindent be is pakoltunk, de nem fáradtunk el, érdemes házilag készített sütivel boldoggá tenni az útitársainkat.

Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 650 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, a porcukorból és a Vénusz Sütőmargarinból a tojássárgája hozzáadásával linzertésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Magas falú edényben, közepes lángon karamellizáljuk meg a cukrot. Ha felolvadt, és szép barna, adjuk hozzá a 25 gramm Vénusz Sütőmargarint és a sót. Kavarjuk folyamatosan, amíg egynemű lesz, majd öntsük hozzá a kicsit felmelegített tejszínt, de vigyázzunk, kicsit fröcskölni fog először. Hagyjuk hűlni.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a hűtőből kivett tésztát. Kis pogácsaszaggatóval formázzunk korongokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük, amíg el nem fogy a tészta, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  5. Ahogy kihűltek a kis korongok, a felére öntsünk kanálnyi sós karamellt, majd tapasszunk rá sima korongokat.
  6. Vízgőz felett, habüstben olvasszunk csokoládét. Ahogy felolvadt keverjük ki a Vénusz étolajjal, hogy kicsit hígabb legyen. Vegyük le a hőről, hagyjuk pár percet dermedni, majd finoman locsoljuk meg vele a töltött tésztakorongokat, hogy egyenletesen befedje!
  7. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen teljesen, és már lehet is csomagolni az útra!


Elkészítési tipp

Tejcsoki helyett használhatunk étcsokit is.


Mindig tegyük a linzertésztát hűtőbe felhasználás előtt, jót tesz neki a pihentetés.


Ha nincs otthon szaggatónk, akár pohárral is formázhatjuk a korongokat.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Édesség nélkül nem indulunk el” Karamellás töltött keksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, a porcukorból és a Vénusz Sütőmargarinból a tojássárgája hozzáadásával linzertésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. Magas falú edényben, közepes lángon karamellizáljuk meg a cukrot. Ha felolvadt, és szép barna, adjuk hozzá a 25 gramm Vénusz Sütőmargarint és a sót. Kavarjuk folyamatosan, amíg egynemű lesz, majd öntsük hozzá a kicsit felmelegített tejszínt, de vigyázzunk, kicsit fröcskölni fog először. Hagyjuk hűlni.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a hűtőből kivett tésztát. Kis pogácsaszaggatóval formázzunk korongokat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük, amíg el nem fogy a tészta, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  5. Ahogy kihűltek a kis korongok, a felére öntsünk kanálnyi sós karamellt, majd tapasszunk rá sima korongokat.
  6. Vízgőz felett, habüstben olvasszunk csokoládét. Ahogy felolvadt keverjük ki a Vénusz étolajjal, hogy kicsit hígabb legyen. Vegyük le a hőről, hagyjuk pár percet dermedni, majd finoman locsoljuk meg vele a töltött tésztakorongokat, hogy egyenletesen befedje!
  7. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen teljesen, és már lehet is csomagolni az útra!



Elkészítési tipp

Tejcsoki helyett használhatunk étcsokit is.


Mindig tegyük a linzertésztát hűtőbe felhasználás előtt, jót tesz neki a pihentetés.


Ha nincs otthon szaggatónk, akár pohárral is formázhatjuk a korongokat.