“Neked is szabad!” Kókusztejes mandulatorta

A krémes torták általában tabuk a laktózérzékenyeknek. Ez a mandulatorta azonban kókusztejjel és laktózmentes Vénusz Sütőmargarinnal készül, így a laktózérzékenyek is élvezhetik  ezeket az édes-krémes ízeket.
Elő- és elkészítési idő

45 perc + 4 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~260 Kcal/szelet

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 150 g édes keksz
  • 60 g mandula
  • 2 tk kakaópor
  • 1 kk fahéj

  • 120 g mandula
  • 6dl kókusztej
  • 80g cukor
  • fél citrom leve
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 3 lap zselatin
  • 50 g mandula a díszítéshez

Elkészítés

  1. Tegyük félre a díszítéshez használt mandulát, majd a maradékot konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra.
  2. Közepes lángon, gyakran keverve forraljuk fel a ledarált mandula nagyobb részét a kókusztejjel és a cukorral. Adjuk hozzá a fél citrom levét és a vaníliarúd kikapart magjait, majd főzzük 10-15 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Áztassunk be 10 percre egy keverőedényben hideg vízben 3 lap zselatint. Vegyük le a tűzről a kókusztejes krémet és keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat.
  4. Aprítógépben törjük össze a kekszet, adjuk hozzá a Vénuszt, a maradék mandulaport, a kakaóport és a fahéjat, majd folytassuk az aprítást amíg kenhető sűrű tésztát kapunk. Tegyük kapcsos tortaforma aljára, egyengessük el és öntsük rá a kókuszkrémet. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirítsuk meg a korábban félrerakott egész mandulát. Daraboljuk fel késsel, majd szórjuk a megdermedt torta tetejére.


Elkészítési tipp

Elkészíthetjük a cukormentes verzióját is, édesítőszert és cukormentes kekszet használva!

Használhatunk a díszítéshez mandula helyett kesudiót, vagy mogyorót is.

Készítsük el előző este a tortát, így reggelre biztosan megdermed és könnyebb lesz szeletelni!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Neked is szabad!” Kókusztejes mandulatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük félre a díszítéshez használt mandulát, majd a maradékot konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra.
  2. Közepes lángon, gyakran keverve forraljuk fel a ledarált mandula nagyobb részét a kókusztejjel és a cukorral. Adjuk hozzá a fél citrom levét és a vaníliarúd kikapart magjait, majd főzzük 10-15 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Áztassunk be 10 percre egy keverőedényben hideg vízben 3 lap zselatint. Vegyük le a tűzről a kókusztejes krémet és keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat.
  4. Aprítógépben törjük össze a kekszet, adjuk hozzá a Vénuszt, a maradék mandulaport, a kakaóport és a fahéjat, majd folytassuk az aprítást amíg kenhető sűrű tésztát kapunk. Tegyük kapcsos tortaforma aljára, egyengessük el és öntsük rá a kókuszkrémet. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirítsuk meg a korábban félrerakott egész mandulát. Daraboljuk fel késsel, majd szórjuk a megdermedt torta tetejére.



Elkészítési tipp

Elkészíthetjük a cukormentes verzióját is, édesítőszert és cukormentes kekszet használva!

Használhatunk a díszítéshez mandula helyett kesudiót, vagy mogyorót is.

Készítsük el előző este a tortát, így reggelre biztosan megdermed és könnyebb lesz szeletelni!