“Elő a régi klasszikusokkal” A rántott velő

Sajnos a velő az utóbbi években nem annyira divatos, pedig  régen a rántott formája szeretett fogás volt. Most visszavesszük a vasárnapi repertoárba, de azért a gyerekeknek készítsünk mellé egy kis rántott sajtot, ha ők nem kedvelnék.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~699 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg hártyázott sertés velő
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Áztassuk be egy edénybe a velőt, és tisztítsuk át. Ne használjunk folyó vizet mert szétesik. Ha nem sikerült lehártyázott agyvelőt venni, nagyon egyszerűen meg tudjuk mi is csinálni: csippentsük két ujjunk közé a velő felületén levő hártyát, és óvatosan húzzuk le. Az alapos tisztítást követően itassuk fel a velőről a nedvességet, majd sózzuk be.
  2. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat, .
  3. Forgassuk lisztbe a velőrózsákat, aztán ütögessük kicsit le, ne maradjon rajta fölösleg. Mártsuk a felvert tojásba, hogy mindenhol beburkolja, majd a zsemlemorzsába.
  4. Süssük 10 perc alatt szép ropogós aranybarnára a forró olajban. Papírtörlővel itassuk le róla az olajat, majd tálaljuk forrón.
  5. Köretnek készítsünk hozzá rizst, és házi majonézt.


Elkészítési tipp

Csak frissen készítsünk velőt, és soha ne a legnagyobb nyári kánikulában: Újramelegítve már nem ugyanaz, és nagyon hamar megromlik.

Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Elő a régi klasszikusokkal” A rántott velő

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be egy edénybe a velőt, és tisztítsuk át. Ne használjunk folyó vizet mert szétesik. Ha nem sikerült lehártyázott agyvelőt venni, nagyon egyszerűen meg tudjuk mi is csinálni: csippentsük két ujjunk közé a velő felületén levő hártyát, és óvatosan húzzuk le. Az alapos tisztítást követően itassuk fel a velőről a nedvességet, majd sózzuk be.
  2. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat, .
  3. Forgassuk lisztbe a velőrózsákat, aztán ütögessük kicsit le, ne maradjon rajta fölösleg. Mártsuk a felvert tojásba, hogy mindenhol beburkolja, majd a zsemlemorzsába.
  4. Süssük 10 perc alatt szép ropogós aranybarnára a forró olajban. Papírtörlővel itassuk le róla az olajat, majd tálaljuk forrón.
  5. Köretnek készítsünk hozzá rizst, és házi majonézt.



Elkészítési tipp

Csak frissen készítsünk velőt, és soha ne a legnagyobb nyári kánikulában: Újramelegítve már nem ugyanaz, és nagyon hamar megromlik.

Készítsünk házilag zsemlemorzsát! Ehhez nem kell mást tennünk mint 2-3 nap alatt teljesen kiszárítani pár zsemlét, vagy a háztartásban fellelhető pékárumaradványokat, majd konyhai robotgéppel apróra darálni.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.