“Ennék édeset és sósat is” Kecskesajtos-körtés saláta

A friss körtétől édes, a pirított diótól ropogós, a sajttól pedig lágy ez a saláta. Pár perc az elkészítése, és ebédre vagy vacsorára is egészséges, ínycsiklandozó.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~742 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet süthető lágy kecskesajt
  • 100 g madársaláta
  • 2 körte
  • 3 ek balzsamecet
  • bors
  • 10 dkg dió
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük tepsibe a diót, és 6 perc alatt pirítsuk meg.
  2. Közepes lángon melegített teflonserpenyőben, a kevés olajon süssük aranybarnára a kecskesajt korongok mindkét oldalát.
  3. Mossuk meg a madársalátát, és zöldségcentrifugával, vagy papír törlőkendővel szárítsuk le.
  4. Vágjuk félbe a körtét, a magházát szedjük ki kanállal, majd szeleteljük egyenletesen vékonyra. 
  5. Nagy salátástálban keverjük össze a madársalival a körteszeleteket és a pirított diót, locsoljuk meg balzsamecettel, 2 kanál olajjal, és sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk tányérokra, mindegyik tányér közepére tegyünk egy sült kecskesajtot, őröljünk rá borsot.


Elkészítési tipp

Készítsük frissen a salátát, és miközben összekeverjük az alapanyagokat vigyázzunk, hogy ne törjük össze a leveleket.

Balzsamecet helyett használhatjuk egy fél citrom levét is!

Dió helyett bátran pirítsunk mandulát vagy más magot.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

850 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ennék édeset és sósat is” Kecskesajtos-körtés saláta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük tepsibe a diót, és 6 perc alatt pirítsuk meg.
  2. Közepes lángon melegített teflonserpenyőben, a kevés olajon süssük aranybarnára a kecskesajt korongok mindkét oldalát.
  3. Mossuk meg a madársalátát, és zöldségcentrifugával, vagy papír törlőkendővel szárítsuk le.
  4. Vágjuk félbe a körtét, a magházát szedjük ki kanállal, majd szeleteljük egyenletesen vékonyra. 
  5. Nagy salátástálban keverjük össze a madársalival a körteszeleteket és a pirított diót, locsoljuk meg balzsamecettel, 2 kanál olajjal, és sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk tányérokra, mindegyik tányér közepére tegyünk egy sült kecskesajtot, őröljünk rá borsot.



Elkészítési tipp

Készítsük frissen a salátát, és miközben összekeverjük az alapanyagokat vigyázzunk, hogy ne törjük össze a leveleket.

Balzsamecet helyett használhatjuk egy fél citrom levét is!

Dió helyett bátran pirítsunk mandulát vagy más magot.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 olajat a sajt sütéséhez: az alpha-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.