“Ennék édeset és sósat is” Kecskesajtos-körtés saláta

A friss körtétől édes, a pirított diótól ropogós, a sajttól pedig lágy ez a saláta. Pár perc az elkészítése, és ebédre vagy vacsorára is egészséges, ínycsiklandozó.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~742 kCal / adag

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet süthető lágy kecskesajt
  • 100 g madársaláta
  • 2 körte
  • 3 ek balzsamecet
  • bors
  • 10 dkg dió
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük tepsibe a diót, és 6 perc alatt pirítsuk meg.
  2. Közepes lángon melegített teflonserpenyőben, a kevés olajon süssük aranybarnára a kecskesajt korongok mindkét oldalát.
  3. Mossuk meg a madársalátát, és zöldségcentrifugával, vagy papír törlőkendővel szárítsuk le.
  4. Vágjuk félbe a körtét, a magházát szedjük ki kanállal, majd szeleteljük egyenletesen vékonyra. 
  5. Nagy salátástálban keverjük össze a madársalival a körteszeleteket és a pirított diót, locsoljuk meg balzsamecettel, 2 kanál olajjal, és sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk tányérokra, mindegyik tányér közepére tegyünk egy sült kecskesajtot, őröljünk rá borsot.


Elkészítési tipp

Készítsük frissen a salátát, és miközben összekeverjük az alapanyagokat vigyázzunk, hogy ne törjük össze a leveleket.

Balzsamecet helyett használhatjuk egy fél citrom levét is!

Dió helyett bátran pirítsunk mandulát vagy más magot.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ennék édeset és sósat is” Kecskesajtos-körtés saláta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük tepsibe a diót, és 6 perc alatt pirítsuk meg.
  2. Közepes lángon melegített teflonserpenyőben, a kevés olajon süssük aranybarnára a kecskesajt korongok mindkét oldalát.
  3. Mossuk meg a madársalátát, és zöldségcentrifugával, vagy papír törlőkendővel szárítsuk le.
  4. Vágjuk félbe a körtét, a magházát szedjük ki kanállal, majd szeleteljük egyenletesen vékonyra. 
  5. Nagy salátástálban keverjük össze a madársalival a körteszeleteket és a pirított diót, locsoljuk meg balzsamecettel, 2 kanál olajjal, és sózzuk ízlés szerint. Tálaljuk tányérokra, mindegyik tányér közepére tegyünk egy sült kecskesajtot, őröljünk rá borsot.



Elkészítési tipp

Készítsük frissen a salátát, és miközben összekeverjük az alapanyagokat vigyázzunk, hogy ne törjük össze a leveleket.

Balzsamecet helyett használhatjuk egy fél citrom levét is!

Dió helyett bátran pirítsunk mandulát vagy más magot.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 olajat a sajt sütéséhez: az alpha-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.