“A mese úgy szövődik, ahogy a zöldség fogy” Sült padlizsántekercsek füstölt sajttal töltve

A padlizsán pirítva, sajttal olyan finom, hogy még a legfinnyásabb kisgyerek sem fog tudni ellenállni neki. Próbáljuk ki, biztosan nem kell majd könyörögni, hogy egyenek belőle a gyerekek!
Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 333 Kcal/adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 nagy padlizsán
  • 3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kápia paprika
  • 15 dkg füstölt sajt
  • kevés friss kakukkfű

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Vágjuk hosszában centi vastag szeletekre a megmosott padlizsánokat. 1-2 szeletet vágjunk apróra!  Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire az egész szeleteket, sózzuk be, majd az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg aranybarna lesz, és kicsit összeesik.
  3. Amíg sül a padlizsán, teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd gyorsan pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a darabolt padlizsánt és a kicsumázott, vékonyra szelt kápia paprikát is. Sózzuk ízlés szerint, morzsoljuk rá a friss kakukkfüvet és süssük, amíg kicsit összeesnek a zöldségek. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott füstölt sajtot.
  4. Ha kész a padlizsán, hagyjuk hűlni pár percet. Vegyük le a sütő hőmérsékletét 170 fokra.
  5. Helyezzük vágódeszkára a sült padlizsánszeletet, kanállal halmozzunk rá a zöldséges töltelékből, majd óvatosan csavarjuk fel. Ismételjük, amíg el nem fogy a padlizsán! Tegyük a tekercseket enyhén beolajozott hőálló tálba, hintsük be a tetejét a maradék töltelékkel, majd tegyük vissza a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre!


Elkészítési tipp

Füstölt sajt helyett használhatunk bármilyen sajtot, amit szeretnek a gyerekek.

Tálaljuk rizzsel a padlizsántekercseket.

Vonjuk be a gyereket, a tekercsek elkészítésében ők is segíthetnek.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A mese úgy szövődik, ahogy a zöldség fogy” Sült padlizsántekercsek füstölt sajttal töltve

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Vágjuk hosszában centi vastag szeletekre a megmosott padlizsánokat. 1-2 szeletet vágjunk apróra!  Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire az egész szeleteket, sózzuk be, majd az előmelegített sütőben süssük 20-25 percig, amíg aranybarna lesz, és kicsit összeesik.
  3. Amíg sül a padlizsán, teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd gyorsan pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a darabolt padlizsánt és a kicsumázott, vékonyra szelt kápia paprikát is. Sózzuk ízlés szerint, morzsoljuk rá a friss kakukkfüvet és süssük, amíg kicsit összeesnek a zöldségek. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra vágott füstölt sajtot.
  4. Ha kész a padlizsán, hagyjuk hűlni pár percet. Vegyük le a sütő hőmérsékletét 170 fokra.
  5. Helyezzük vágódeszkára a sült padlizsánszeletet, kanállal halmozzunk rá a zöldséges töltelékből, majd óvatosan csavarjuk fel. Ismételjük, amíg el nem fogy a padlizsán! Tegyük a tekercseket enyhén beolajozott hőálló tálba, hintsük be a tetejét a maradék töltelékkel, majd tegyük vissza a sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre!



Elkészítési tipp

Füstölt sajt helyett használhatunk bármilyen sajtot, amit szeretnek a gyerekek.

Tálaljuk rizzsel a padlizsántekercseket.

Vonjuk be a gyereket, a tekercsek elkészítésében ők is segíthetnek.