“A répától hangos a füttyszó” Narancsos-mandulás répa petrezselymes tarhonyával

Vitamindús, laktató ebéd ez a tarhonyán alapuló étel, amit a lepirított répa és az édeskés narancs tesz különlegessé.
Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 650 Kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g tarhonya
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 köteg friss petrezselyem

  • 3 nagy sárgarépa
  • 5 narancs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj

  • 150 g pirított mandula

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk fel 2 kanálnyi Vénusz Immuno étolajat.  Pirítsuk meg rajta a tarhonyát, amíg mindenhol egyenletesen befedi az olaj a szemeket. Sózzuk ízlés szerint, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, majd fedjük le. Vegyük le a hőmérsékletet, és alacsony lángon 20-25 perc alatt pároljuk puhára. Ha megpuhult, forgassuk össze az apróra vágott petrezselyemmel, és pároljuk tovább pár percig.
  2. Hámozzuk meg a répát, majd szeljünk belőle hosszában vékony lapokat egy hámozó segítségével.
  3. Pucoljuk meg a narancsot is, és daraboljuk fel úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta.
  4. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt a maradék étolajjal, adjuk hozzá a répacsíkokat, és pirítsuk, míg aranybarna lesz. Szórjuk meg a vékonyra szelt fokhagymával, és adjuk hozzá a narancsot a levével együtt. Néha átkavarva süssük össze 10 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a tarhonyával és a pirított mandulával.


Elkészítési tipp

A mandulát helyettesíthetjük bármilyen maggal, amit szeretnek a gyerekek.

Adhatunk hozzá egy szelet sült húst is, úgy kiadósabb lesz az ételünk.

Tarhonya helyett készülhet rizssel is, úgy gluténérzékenyek is ehetnek belőle.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A répától hangos a füttyszó” Narancsos-mandulás répa petrezselymes tarhonyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk fel 2 kanálnyi Vénusz Immuno étolajat.  Pirítsuk meg rajta a tarhonyát, amíg mindenhol egyenletesen befedi az olaj a szemeket. Sózzuk ízlés szerint, öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, majd fedjük le. Vegyük le a hőmérsékletet, és alacsony lángon 20-25 perc alatt pároljuk puhára. Ha megpuhult, forgassuk össze az apróra vágott petrezselyemmel, és pároljuk tovább pár percig.
  2. Hámozzuk meg a répát, majd szeljünk belőle hosszában vékony lapokat egy hámozó segítségével.
  3. Pucoljuk meg a narancsot is, és daraboljuk fel úgy, hogy minél kevesebb fehér rész maradjon rajta.
  4. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt a maradék étolajjal, adjuk hozzá a répacsíkokat, és pirítsuk, míg aranybarna lesz. Szórjuk meg a vékonyra szelt fokhagymával, és adjuk hozzá a narancsot a levével együtt. Néha átkavarva süssük össze 10 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a tarhonyával és a pirított mandulával.



Elkészítési tipp

A mandulát helyettesíthetjük bármilyen maggal, amit szeretnek a gyerekek.

Adhatunk hozzá egy szelet sült húst is, úgy kiadósabb lesz az ételünk.

Tarhonya helyett készülhet rizssel is, úgy gluténérzékenyek is ehetnek belőle.