“Te vagy a legügyesebb” Mini húsgombócos szószos tészta

Mikor beindul az iskola, az anyukáknak nem árt felkészülnie a gyerekek kedvenc ételeiből.  A mini húsgombócos tészta az egyik legjobb meglepetés, ha ötöst kapnak az iskolások.
Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 910 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált disznóhús
  • 1 zsemle
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 tojás sárgája
  • só, bors

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó
  • só, bors

  • 1 csomag spagetti
  • reszelt sajt
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj

Elkészítés

  1. A zsemlét áztassuk be egy kevés vízben, csavarjuk ki. Adjuk hozzá egy nagyobb keverőtálban a kétféle darált húst, a pirospaprikát és a két tojás sárgáját, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük addig, míg homogén masszát kapunk. Formázzunk belőle 2-3 cm átmérőjű gombócokat, és tegyük kicsit félre őket a hűtőbe pihenni.
  2. A paradicsomokat hámozzuk meg, és vágjuk ki a csumájukat. Eközben magas falú fazékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát a Vénusz étolajon. Adjuk hozzá a paradicsomokat, sózzuk, úgy gyorsabban levet ereszt. Főzzük alacsony lángon 15 percig, majd keverjük hozzá a friss fűszernövényeket. Végül botmixer segítségével turmixoljuk selymes szósszá. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, és tegyük vissza tűzre.
  3. Ha újra felforr, óvatosan kanállal helyezzük bele a húsgombócokat, és 10 perc alatt főzzük őket készre.
  4. Magasfalú edényben forraljunk vizet, sózzuk, majd a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre benne a spagettit.
  5. Tálaljuk forrón, egy kis reszelt sajttal.


Elkészítési tipp

Ha vannak otthon kis kuktáink, formázhatjuk velük együtt is a gombócokat.

Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen sajtot, amit a gyerekek szeretnek.

Választhatunk növényi tésztát is, például olyat, ami csicseriborsóból készül, így gluténre vagy cukorra érzékeny gyerekek is ehetnek belőle.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te vagy a legügyesebb” Mini húsgombócos szószos tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlét áztassuk be egy kevés vízben, csavarjuk ki. Adjuk hozzá egy nagyobb keverőtálban a kétféle darált húst, a pirospaprikát és a két tojás sárgáját, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük addig, míg homogén masszát kapunk. Formázzunk belőle 2-3 cm átmérőjű gombócokat, és tegyük kicsit félre őket a hűtőbe pihenni.
  2. A paradicsomokat hámozzuk meg, és vágjuk ki a csumájukat. Eközben magas falú fazékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát a Vénusz étolajon. Adjuk hozzá a paradicsomokat, sózzuk, úgy gyorsabban levet ereszt. Főzzük alacsony lángon 15 percig, majd keverjük hozzá a friss fűszernövényeket. Végül botmixer segítségével turmixoljuk selymes szósszá. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, és tegyük vissza tűzre.
  3. Ha újra felforr, óvatosan kanállal helyezzük bele a húsgombócokat, és 10 perc alatt főzzük őket készre.
  4. Magasfalú edényben forraljunk vizet, sózzuk, majd a csomagoláson írt idő alatt főzzük készre benne a spagettit.
  5. Tálaljuk forrón, egy kis reszelt sajttal.



Elkészítési tipp

Ha vannak otthon kis kuktáink, formázhatjuk velük együtt is a gombócokat.

Tálaláskor adhatunk hozzá bármilyen sajtot, amit a gyerekek szeretnek.

Választhatunk növényi tésztát is, például olyat, ami csicseriborsóból készül, így gluténre vagy cukorra érzékeny gyerekek is ehetnek belőle.