„Gratulálok kincsem” Rántott csirkefalatok

A rántott husi örök kedvenc. Ugyanakkor ezt is lehet variálni. Mutatunk egy kívül szuper ropogós, belül viszont omlós csirkefalat receptet, amit megérdemelnek az iskolából jó jegyet hozó gyerekek.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 440 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db egész csirkemell
  • 100 g liszt
  • fél zacskó sütőpor
  • 3 tojás
  • 100 g zsemlemorzsa

  • 3 dl Vénusz Immuno étolaj

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkemelleket, töröljük szárazra, és vágjuk 3-4 cm-es kockákra. Sózzuk.
  2. Hevítsük fel a Vénusz Immuno étolajat magas falú edényben.
  3. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, finoman forgassuk át benne a csirkedarabokat egyesével, majd tegyük a felvert tojásba, és végül hempergessük meg a zsemlemorzsában.
  4. Óvatosan tegyük őket a forró olajba, és pár perc alatt süssük aranybarnára.
  5. Helyezzük papírtörlőre, ha kész, és már tálalhatjuk is.


Elkészítési tipp

Tálaljuk házilag készített majonézzel és sült krumplival.

Ha nincs otthon sütőporunk, használhatunk szódabikarbónát is, attól is ropogni fog.

Reszelhetünk parmezánt is a bundába, úgy még különlegesebb.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gratulálok kincsem” Rántott csirkefalatok

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkemelleket, töröljük szárazra, és vágjuk 3-4 cm-es kockákra. Sózzuk.
  2. Hevítsük fel a Vénusz Immuno étolajat magas falú edényben.
  3. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, finoman forgassuk át benne a csirkedarabokat egyesével, majd tegyük a felvert tojásba, és végül hempergessük meg a zsemlemorzsában.
  4. Óvatosan tegyük őket a forró olajba, és pár perc alatt süssük aranybarnára.
  5. Helyezzük papírtörlőre, ha kész, és már tálalhatjuk is.



Elkészítési tipp

Tálaljuk házilag készített majonézzel és sült krumplival.

Ha nincs otthon sütőporunk, használhatunk szódabikarbónát is, attól is ropogni fog.

Reszelhetünk parmezánt is a bundába, úgy még különlegesebb.