“Éhes iskolásoknak” Hideg avokádós tésztasaláta

Ha szeretnénk meglepni a gyerekeket, akkor szendvics helyett néha egy kis hidegen is fogyasztható tésztasali is kerülhet az uzsonnás vagy tízórais dobozba. Ez most avokádóval és sajttal készült.
Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 800 Kcal/adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g orsótészta
  • 1 ek Vénusz Immuno étolaj


  • 2 avokádó
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg feketeerdő sonka
  • 1 marék koktél paradicsom

  • 1 tojás sárgája
  • csipet cukor
  • 1 kk mustár
  • csipet só
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1 kk piros paprika
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljunk vizet, sózzuk. A csomagolásán feltüntetett idő alatt főzzük készre a tésztát. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt. Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre és sózzuk ízlés szerint. Forgassuk össze a tésztával.
  3. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk 1x1 cm-es kockákra. Tegyünk ugyanígy a sajttal, és szeleteljük fel a sonkát is kisebb darabokra. Felezzük el a paradicsomot, majd minden hozzávalót keverjünk a tésztához.


Elkészítési tipp

Keverhetünk hozzá bármilyen apróra vágott sonkát vagy sajtot, amit a hűtőben találunk.

Érzékenység esetén használhatunk bármilyen gluténmentes tésztát.

Válasszunk közepesen puha avokádót, amit egyszerűbb lesz kockázni.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Éhes iskolásoknak” Hideg avokádós tésztasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben forraljunk vizet, sózzuk. A csomagolásán feltüntetett idő alatt főzzük készre a tésztát. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsük el a majonézt. Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és a tejfölt, majd keverjük egyenletesre és sózzuk ízlés szerint. Forgassuk össze a tésztával.
  3. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk 1x1 cm-es kockákra. Tegyünk ugyanígy a sajttal, és szeleteljük fel a sonkát is kisebb darabokra. Felezzük el a paradicsomot, majd minden hozzávalót keverjünk a tésztához.



Elkészítési tipp

Keverhetünk hozzá bármilyen apróra vágott sonkát vagy sajtot, amit a hűtőben találunk.

Érzékenység esetén használhatunk bármilyen gluténmentes tésztát.

Válasszunk közepesen puha avokádót, amit egyszerűbb lesz kockázni.