“Kora őszi finomság” sertésszűz chilis barackszósszal és polentával

A húsok gyümölccsel is nagyon finomak. Használjuk ki, hogy még kapható a piacon őszibarack, és készítsük ezt az ételt finom édes-sós párolt barackkal.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 480 Kcal/ adag

Hozzávalók

  • 2 db sertés szűz
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • 50 dkg őszibarack
  • 1 l víz
  • 250 g finom kukoricadara

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Magas falú fazékban forraljuk fel a vizet, sózzuk. Szórjuk meg a kukoricadarával és habverővel keverjük csomómentesre. Vegyük le a legalacsonyabb hőmérsékletre, és gyakran keverve főzzük további 10 percig.
  3. Tisztítsuk meg a sertésszűz rudakat. Hártyázzuk le, majd vágjuk 10-12 centis darabokra.
  4. Hevítsünk étolajat teflonserpenyőben. Ha elég forró, 6-7 perc alatt, gyakran forgatva pirítsuk körbe a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  5. Amíg készre sül a hús, pirítsuk meg a visszamaradt szaftban nagy lángon a meghámozott, feldarabolt őszibarackot, és a vékonyra szelt kierezett, kimagozott chilit.
  6. Ha a hús elkészült szedjük vágódeszkára, pihentessük pár percig, majd szeleteljük fel, és tálaljuk forrón a polentával és a chilis őszibarackkal.


Elkészítési tipp

Barack helyett működik a recept körtével is.

Polenta helyett krumplipürével is nagyon finom.

Szórjuk meg pirított dióval, azzal még különlegesebb lesz.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kora őszi finomság” sertésszűz chilis barackszósszal és polentával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Magas falú fazékban forraljuk fel a vizet, sózzuk. Szórjuk meg a kukoricadarával és habverővel keverjük csomómentesre. Vegyük le a legalacsonyabb hőmérsékletre, és gyakran keverve főzzük további 10 percig.
  3. Tisztítsuk meg a sertésszűz rudakat. Hártyázzuk le, majd vágjuk 10-12 centis darabokra.
  4. Hevítsünk étolajat teflonserpenyőben. Ha elég forró, 6-7 perc alatt, gyakran forgatva pirítsuk körbe a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  5. Amíg készre sül a hús, pirítsuk meg a visszamaradt szaftban nagy lángon a meghámozott, feldarabolt őszibarackot, és a vékonyra szelt kierezett, kimagozott chilit.
  6. Ha a hús elkészült szedjük vágódeszkára, pihentessük pár percig, majd szeleteljük fel, és tálaljuk forrón a polentával és a chilis őszibarackkal.



Elkészítési tipp

Barack helyett működik a recept körtével is.

Polenta helyett krumplipürével is nagyon finom.

Szórjuk meg pirított dióval, azzal még különlegesebb lesz.