“Laktózmentes olasz finomság” Mandulatejes-gombás tagliatelle

Vannak olyan ételek, melyek kifejezetten különlegesek lesznek, ha magtejet használunk hozzájuk tejtermék helyett. Ilyen ez a mennyei mandulatejes-gombás tészta is, ami szuper kulináris meglepetés akár magunknak, akár másoknak készítjük el.

Elő- és elkészítési idő

45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 510 Kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra a mandulát. Tegyük magas falú fazékba, öntsük hozzá a mandulatejet, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd forraljuk fel. Sózzuk ízlés szerint és néha átkavarva sűrítsük be a szószt 20 perc alatt.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízhez adjunk kanálnyi étolajat, majd a csomagoláson jelzett idő alatt főzzük puhára a tésztát. Ha kész, szűrjük le.
  3. Nagy teflonserpenyőben magas fokozaton hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a friss rozmaringot, majd pirítsuk le gyorsan, amíg színt kap, de még nem kezd levet ereszteni. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Öntsük fel a gombát a mandulatejes szósszal, majd forraljuk össze. Keverjük a szószhoz a fél maroknyi megmosott spenótlevelet. Ahogy kicsit összefonnyad, kész is vagyunk!
  5. Merjük a szószos gombát a tányérokba kiszedett tésztára, és tálaljuk frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Rozmaring helyett használhatunk friss zsályát is!

Vágjuk nagyobb darabokra a gombát, és készítsük el nagy lángon! Így szépen fog pirulni, és nem párolódik meg a kieresztett levétől.

Kipróbálhatjuk rókagombával vagy vargányával is!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Laktózmentes olasz finomság” Mandulatejes-gombás tagliatelle

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra a mandulát. Tegyük magas falú fazékba, öntsük hozzá a mandulatejet, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd forraljuk fel. Sózzuk ízlés szerint és néha átkavarva sűrítsük be a szószt 20 perc alatt.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízhez adjunk kanálnyi étolajat, majd a csomagoláson jelzett idő alatt főzzük puhára a tésztát. Ha kész, szűrjük le.
  3. Nagy teflonserpenyőben magas fokozaton hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a friss rozmaringot, majd pirítsuk le gyorsan, amíg színt kap, de még nem kezd levet ereszteni. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Öntsük fel a gombát a mandulatejes szósszal, majd forraljuk össze. Keverjük a szószhoz a fél maroknyi megmosott spenótlevelet. Ahogy kicsit összefonnyad, kész is vagyunk!
  5. Merjük a szószos gombát a tányérokba kiszedett tésztára, és tálaljuk frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Rozmaring helyett használhatunk friss zsályát is!

Vágjuk nagyobb darabokra a gombát, és készítsük el nagy lángon! Így szépen fog pirulni, és nem párolódik meg a kieresztett levétől.

Kipróbálhatjuk rókagombával vagy vargányával is!