“Laktózmentes olasz finomság” Mandulatejes-gombás tagliatelle

Vannak olyan ételek, melyek kifejezetten különlegesek lesznek, ha magtejet használunk hozzájuk tejtermék helyett. Ilyen ez a mennyei mandulatejes-gombás tészta is, ami szuper kulináris meglepetés akár magunknak, akár másoknak készítjük el.

Elő- és elkészítési idő

45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 510 Kcal/adag

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra a mandulát. Tegyük magas falú fazékba, öntsük hozzá a mandulatejet, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd forraljuk fel. Sózzuk ízlés szerint és néha átkavarva sűrítsük be a szószt 20 perc alatt.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízhez adjunk kanálnyi étolajat, majd a csomagoláson jelzett idő alatt főzzük puhára a tésztát. Ha kész, szűrjük le.
  3. Nagy teflonserpenyőben magas fokozaton hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a friss rozmaringot, majd pirítsuk le gyorsan, amíg színt kap, de még nem kezd levet ereszteni. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Öntsük fel a gombát a mandulatejes szósszal, majd forraljuk össze. Keverjük a szószhoz a fél maroknyi megmosott spenótlevelet. Ahogy kicsit összefonnyad, kész is vagyunk!
  5. Merjük a szószos gombát a tányérokba kiszedett tésztára, és tálaljuk frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Rozmaring helyett használhatunk friss zsályát is!

Vágjuk nagyobb darabokra a gombát, és készítsük el nagy lángon! Így szépen fog pirulni, és nem párolódik meg a kieresztett levétől.

Kipróbálhatjuk rókagombával vagy vargányával is!

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

621 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Laktózmentes olasz finomság” Mandulatejes-gombás tagliatelle

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk minél finomabbra a mandulát. Tegyük magas falú fazékba, öntsük hozzá a mandulatejet, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd forraljuk fel. Sózzuk ízlés szerint és néha átkavarva sűrítsük be a szószt 20 perc alatt.
  2. Bőséges mennyiségű sózott vízhez adjunk kanálnyi étolajat, majd a csomagoláson jelzett idő alatt főzzük puhára a tésztát. Ha kész, szűrjük le.
  3. Nagy teflonserpenyőben magas fokozaton hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a friss rozmaringot, majd pirítsuk le gyorsan, amíg színt kap, de még nem kezd levet ereszteni. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Öntsük fel a gombát a mandulatejes szósszal, majd forraljuk össze. Keverjük a szószhoz a fél maroknyi megmosott spenótlevelet. Ahogy kicsit összefonnyad, kész is vagyunk!
  5. Merjük a szószos gombát a tányérokba kiszedett tésztára, és tálaljuk frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Rozmaring helyett használhatunk friss zsályát is!

Vágjuk nagyobb darabokra a gombát, és készítsük el nagy lángon! Így szépen fog pirulni, és nem párolódik meg a kieresztett levétől.

Kipróbálhatjuk rókagombával vagy vargányával is!