“Gond nélkül befalom” Gombás házi szélesmetélt

Megéri néha otthon gyúrni a tésztát az ételeinkhez, mert sokkal finomabb lesz, mint a bolti, ráadásul laktózérzékeny családtagjaink is garantáltan olyat esznek, ami nekik is megfelelő.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 fő

Kalória

~700 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk tésztát 10-15 perc alatt a lisztből, a sóból, a tojásokból és a Vénusz Sütőmargarinból. Addig gyúrjuk, amíg tökéletesen egynemű lesz! Belisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra, majd késsel vágjuk hosszú csíkokra. Nem baj, ha nem egyenlő szélességű tésztacsíkokat kapunk!
  2. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet. Ha forr, helyezzük bele a friss tésztát, majd 8-10 perc alatt főzzük készre. Szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Tisztítsuk meg alaposan a gombát. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés olajat, majd pirítsuk le az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Hagyjuk, hogy teljesen kieressze a zsiradékot, és keverjük hozzá a nagy darabokra vágott gombát és a felaprított fokhagymát is. Amint kis színt kap a gomba, adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat is. Hintsük meg kevés friss zsályával és rozmaringgal. Mire a tészta elkészül, pont kész lesz a gomba is: forgassuk össze még a teflonserpenyőben. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ha kora reggel megyünk piacra, jó eséllyel találunk bevizsgált friss vargányát, őzlábgombát, rókagombát!

Nem kell papírvékonyságúra nyújtani a tésztát, akkor jó, ha van egy kis tartása.

Ha szeretjük az erőset, hintsünk kierezett, kimagozott chilit a gomba közé!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gond nélkül befalom” Gombás házi szélesmetélt

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk tésztát 10-15 perc alatt a lisztből, a sóból, a tojásokból és a Vénusz Sütőmargarinból. Addig gyúrjuk, amíg tökéletesen egynemű lesz! Belisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra, majd késsel vágjuk hosszú csíkokra. Nem baj, ha nem egyenlő szélességű tésztacsíkokat kapunk!
  2. Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet. Ha forr, helyezzük bele a friss tésztát, majd 8-10 perc alatt főzzük készre. Szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Tisztítsuk meg alaposan a gombát. Hevítsünk teflonserpenyőben kevés olajat, majd pirítsuk le az apróra kockázott kolozsvári szalonnát. Hagyjuk, hogy teljesen kieressze a zsiradékot, és keverjük hozzá a nagy darabokra vágott gombát és a felaprított fokhagymát is. Amint kis színt kap a gomba, adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat is. Hintsük meg kevés friss zsályával és rozmaringgal. Mire a tészta elkészül, pont kész lesz a gomba is: forgassuk össze még a teflonserpenyőben. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ha kora reggel megyünk piacra, jó eséllyel találunk bevizsgált friss vargányát, őzlábgombát, rókagombát!

Nem kell papírvékonyságúra nyújtani a tésztát, akkor jó, ha van egy kis tartása.

Ha szeretjük az erőset, hintsünk kierezett, kimagozott chilit a gomba közé!