“A mentes az új sikk” Kétrétegű tükörtojásos lepény

Ez a kétrétegű tojásos lepény nem csak azért fantasztikus, mert az egész család jól lakik belőle, hanem mert a laktózérzékeny családtagok is bátran ehetik.
Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

~615 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • ~ fél deci víz
  • 2 kk só

  • 3 közepes cukkini
  • 10 dkg kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 6 tojás
  • só, bors

Elkészítés

    1. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénuszból, a tojásból és a vízből. Ha kész, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
    2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 
    3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 8-9 mm vastagra a tésztát. Egyenletesen terítsük be a felét vékonyra szelt cukkinivel, kolbásszal és felaprított fokhagymával. Hajtsuk rá a tészta másik felét. Nagy pogácsaszaggatóval formáljunk kerek nyílásokat a felső tésztadarabra, és nyomkodjuk össze kicsit a két felét.
    4. Üssünk tojást a nyílásokba, hintsük be kevés friss kakukkfűvel, némi sóval és borssal, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a tészta már lepirult kissé. Ha a tojásfehérje még túl folyós maradna, hagyjuk a lekapcsolt sütőben pihenni egy kicsit!
    5. Tálaljuk forrón!


    Elkészítési tipp

    A két réteg közé bármilyen finomságot tehetünk, nem csak kolbászt, hanem sonkát, kukoricát is.

    Laktózmentes sajttal megszórva, továbbra is fogyaszthatják laktózérzékenyek is.

    Tálalás előtt megszórhatjuk más friss fűszernövényekkel. Próbáljuk ki hozzá a bazsalikomot vagy a rozmaringot, mindegyikkel nagyon finom lesz.

    Vénusz Natúr Sütőmargarin

    A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “A mentes az új sikk” Kétrétegű tükörtojásos lepény

    Hozzávalók

    Elkészítés

      1. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénuszból, a tojásból és a vízből. Ha kész, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
      2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. 
      3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 8-9 mm vastagra a tésztát. Egyenletesen terítsük be a felét vékonyra szelt cukkinivel, kolbásszal és felaprított fokhagymával. Hajtsuk rá a tészta másik felét. Nagy pogácsaszaggatóval formáljunk kerek nyílásokat a felső tésztadarabra, és nyomkodjuk össze kicsit a két felét.
      4. Üssünk tojást a nyílásokba, hintsük be kevés friss kakukkfűvel, némi sóval és borssal, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a tészta már lepirult kissé. Ha a tojásfehérje még túl folyós maradna, hagyjuk a lekapcsolt sütőben pihenni egy kicsit!
      5. Tálaljuk forrón!



      Elkészítési tipp

      A két réteg közé bármilyen finomságot tehetünk, nem csak kolbászt, hanem sonkát, kukoricát is.

      Laktózmentes sajttal megszórva, továbbra is fogyaszthatják laktózérzékenyek is.

      Tálalás előtt megszórhatjuk más friss fűszernövényekkel. Próbáljuk ki hozzá a bazsalikomot vagy a rozmaringot, mindegyikkel nagyon finom lesz.