“Hagyd, hogy behálózzon” Sütőtökös, csokis pókhálómuffin

Fahéjas, csokis, édes. A legfinomabb süti, aminek köze van a pókokhoz. Imádni fogja minden Halloweenkor betoppanó vendég.

Elő- és elkészítési idő

90 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 muffin

Kalória

~240 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, hogy puhára süljön. Ha megpuhult, szedjük ki a héjából és pürésítsük le.
  2. Konyhai robotgépben keverjünk híg tésztát a lisztből, cukorból, darabolt mogyoróból, margarinból és a tökpüréből. Forgassuk hozzá a fahéjat is, majd öntsük muffin formába. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e, de vigyázzunk, ne süssük túl: akkor jó, ha még nem szárad ki.
  3. Forrásban lévő víz felett, habüstben olvasszuk fel a csokoládét és a Vénuszt. Amint kész, kenjük le vele a muffinok tetejét és hagyjuk megdermedni.
  4. Vízgőz felett, nagy habüstben keverjük el a tojásfehérjét a cukorral. Keverjük addig, míg már nem szemcsés egyáltalán, és érintésre forró a tojásfehérje. Vegyük le a tűzről, és egy csipetnyi só hozzáadásával habverővel 10-13 perc alatt verjük kemény habbá. Töltsük habzsákba és rajzoljunk pókháló mintát a muffinokra.


Elkészítési tipp

Mogyoró helyett tehetünk hozzá mandulát is.

Keverjünk a tésztába csokidarabokat, úgy még fincsibb.

Készítsük gluténmentes sütikeverékből, úgy gluténérzékenyek is ehetnek belőle.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hagyd, hogy behálózzon” Sütőtökös, csokis pókhálómuffin

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, hogy puhára süljön. Ha megpuhult, szedjük ki a héjából és pürésítsük le.
  2. Konyhai robotgépben keverjünk híg tésztát a lisztből, cukorból, darabolt mogyoróból, margarinból és a tökpüréből. Forgassuk hozzá a fahéjat is, majd öntsük muffin formába. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e, de vigyázzunk, ne süssük túl: akkor jó, ha még nem szárad ki.
  3. Forrásban lévő víz felett, habüstben olvasszuk fel a csokoládét és a Vénuszt. Amint kész, kenjük le vele a muffinok tetejét és hagyjuk megdermedni.
  4. Vízgőz felett, nagy habüstben keverjük el a tojásfehérjét a cukorral. Keverjük addig, míg már nem szemcsés egyáltalán, és érintésre forró a tojásfehérje. Vegyük le a tűzről, és egy csipetnyi só hozzáadásával habverővel 10-13 perc alatt verjük kemény habbá. Töltsük habzsákba és rajzoljunk pókháló mintát a muffinokra.



Elkészítési tipp

Mogyoró helyett tehetünk hozzá mandulát is.

Keverjünk a tésztába csokidarabokat, úgy még fincsibb.

Készítsük gluténmentes sütikeverékből, úgy gluténérzékenyek is ehetnek belőle.