“Több estén át tartó varázslat” Zsályás sertéspástétom

Egy jó beszélgetés és egy különleges kence feldobja a hétköznapi vacsorákat. Ez a fűszeres pástétom mindig nyerő választás.
Elő- és elkészítési idő

170 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~225 Kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sertés lapocka
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 6 gerezd fokhagyma héjastól
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 tk egész kömény
  • 1 ek mustár
  • friss zsálya
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 
  2. Tegyük mély, enyhén beolajozott tepsibe a 10 centis darabokra vágott lapockát. Helyezzük mellé a fokhagymát héjastól, a paradicsomokat, és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük be köménnyel. Fedjük be duplán alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süssük 2 és fél órán keresztül. Ha kész, nézzük meg megpuhult e, ha még nem teljesen foszlós a hús, visszarakhatjuk további fél órára.
  3. Szabadítsuk ki a fokhagymát a héjából, szedjük apró darabokra  a húst, és a paradicsommal együtt tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a Vénusz étolajat, a mustárt, és pürésítsük le amennyire tudjuk. Több adagban érdemes csinálni, így egészen lágy krémet kapunk.
  4. Tálaljuk akár hidegen, akár melegen a pástétomot!


Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérre kenve, sajttal és zöldségekkel.

Ha forrósítanánk a hangulaton, keverjünk hozzá kevés csilipelyhet.

Pikánssá tehetjük, ha kapribogyót vagy szárított paradicsomot turmixolunk hozzá.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Több estén át tartó varázslat” Zsályás sertéspástétom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 
  2. Tegyük mély, enyhén beolajozott tepsibe a 10 centis darabokra vágott lapockát. Helyezzük mellé a fokhagymát héjastól, a paradicsomokat, és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, hintsük be köménnyel. Fedjük be duplán alufóliával, majd tegyük a sütőbe, és süssük 2 és fél órán keresztül. Ha kész, nézzük meg megpuhult e, ha még nem teljesen foszlós a hús, visszarakhatjuk további fél órára.
  3. Szabadítsuk ki a fokhagymát a héjából, szedjük apró darabokra  a húst, és a paradicsommal együtt tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a Vénusz étolajat, a mustárt, és pürésítsük le amennyire tudjuk. Több adagban érdemes csinálni, így egészen lágy krémet kapunk.
  4. Tálaljuk akár hidegen, akár melegen a pástétomot!



Elkészítési tipp

Tálaljuk kenyérre kenve, sajttal és zöldségekkel.

Ha forrósítanánk a hangulaton, keverjünk hozzá kevés csilipelyhet.

Pikánssá tehetjük, ha kapribogyót vagy szárított paradicsomot turmixolunk hozzá.