“Izgalmas kis vacsoránk” Répás padlizsánpástétom

Hétköznapi vendégségekhez őszi kence dukál. Ebben van padlizsán, répa és sült fokhagyma. Akár zöldséggel, akár pirítósra kenve is isteni finom.
Elő- és elkészítési idő

90 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~345 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Mossuk meg az összes zöldséget. A hagymát, fokhagymát héjastól! A répát pucoljuk meg, majd a többivel együtt helyezzük mély, enyhén beolajozott tepsibe. Sózzuk finoman, fedjük be alufóliával, és süssük az előmelegített sütőben 50 percig, amíg minden megpuhul. 
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, szedjük ki a héjából a padlizsánt, hagymát, fokhagymát, majd a répával együtt tegyük aprítógépbe. Pürésítsük össze, több fordulóban, közben adagoljuk hozzá a koriandert és a Vénusz Sütőmargarint is. Sózzuk ízlés szerint, és már tálalhatjuk is.


Elkészítési tipp

Egy kis darált dióval izgalmasabb krémet kapunk.

Keverhetünk hozzá feta sajtot vagy brindzát, ekkor kevesebb sóra lesz szükség.

Ha intenzívebb hagymás ízre vágyunk, a fokhagymát frissen is hozzádarálhatjuk.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Izgalmas kis vacsoránk” Répás padlizsánpástétom

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Mossuk meg az összes zöldséget. A hagymát, fokhagymát héjastól! A répát pucoljuk meg, majd a többivel együtt helyezzük mély, enyhén beolajozott tepsibe. Sózzuk finoman, fedjük be alufóliával, és süssük az előmelegített sütőben 50 percig, amíg minden megpuhul. 
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, szedjük ki a héjából a padlizsánt, hagymát, fokhagymát, majd a répával együtt tegyük aprítógépbe. Pürésítsük össze, több fordulóban, közben adagoljuk hozzá a koriandert és a Vénusz Sütőmargarint is. Sózzuk ízlés szerint, és már tálalhatjuk is.



Elkészítési tipp

Egy kis darált dióval izgalmasabb krémet kapunk.

Keverhetünk hozzá feta sajtot vagy brindzát, ekkor kevesebb sóra lesz szükség.

Ha intenzívebb hagymás ízre vágyunk, a fokhagymát frissen is hozzádarálhatjuk.