“Vendégségre ajánljuk!” Sütőtöksaláta kacsamellel

Amíg lehet kapni sütőtököt, érdemes kipróbálni ezt a kacsamelles, meleg és szaftos salátát. Lenyűgözhetünk vele bárkit, aki vendégségbe jön hozzánk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~280 kCal / adag

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Vegyük elő a kacsamellet, vágjuk ketté és távolítsuk el a keményebb, csont mellett futó porcréteget. Éles késsel, átlósan irdaljuk be a kacsa bőrét, majd ismételjük meg az irdalást az eddigi irányra merőlegesen is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Hámozzuk meg a sütőtököt, szedjük ki a magházát, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük enyhén beolajozott tepsire, és dobjuk az előmelegített sütőbe 20 percre, amíg megsül.
  4. Tegyük a kacsamelleket bőrös oldalával lefelé egy széles teflonserpenyőbe, és kezdjük el sütni. Pirítsunk minden oldalára kérget, majd tegyük a sütőbe, és süssük 13 percig. Dobjuk be mellé 8 percre a tökmagot is egy másik tepsiben. Ha kész a kacsa, vegyük ki, sózzuk, őröljünk rá borsot, és pihentessük pár percig. Éles késsel vágjuk minél vékonyabb szeletekre!
  5. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott és leszárított vegyes salátát a sütőtök kockákkal, facsarjuk rá a citrom levét, egy kevés olajat, és sózzuk ízlés szerint. Halmozzuk tányérra, hintsük meg pirított tökmaggal, és szedjünk rá kacsamellszeleteket.


Elkészítési tipp

Akkor jó a kacsamell, ha nem sütjük túl. Ez egy lédús rozé recept, de ha esetleg túl rózsaszínnek találnánk, süssük 14-15 percig a sütőben.

Mindig pihentessük sütés után az egyben sült húsokat. Ezáltal könnyebb szeletelni is, de ilyenkor pihentetés közben a húsnedvek “kihúzódnak”, és valójában a vágódeszkán tovább készül a hús.

Egy pár csepp olívaolaj a kész salátára csodát tehet!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vendégségre ajánljuk!” Sütőtöksaláta kacsamellel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Vegyük elő a kacsamellet, vágjuk ketté és távolítsuk el a keményebb, csont mellett futó porcréteget. Éles késsel, átlósan irdaljuk be a kacsa bőrét, majd ismételjük meg az irdalást az eddigi irányra merőlegesen is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Hámozzuk meg a sütőtököt, szedjük ki a magházát, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük enyhén beolajozott tepsire, és dobjuk az előmelegített sütőbe 20 percre, amíg megsül.
  4. Tegyük a kacsamelleket bőrös oldalával lefelé egy széles teflonserpenyőbe, és kezdjük el sütni. Pirítsunk minden oldalára kérget, majd tegyük a sütőbe, és süssük 13 percig. Dobjuk be mellé 8 percre a tökmagot is egy másik tepsiben. Ha kész a kacsa, vegyük ki, sózzuk, őröljünk rá borsot, és pihentessük pár percig. Éles késsel vágjuk minél vékonyabb szeletekre!
  5. Nagy salátástálban forgassuk össze a megmosott és leszárított vegyes salátát a sütőtök kockákkal, facsarjuk rá a citrom levét, egy kevés olajat, és sózzuk ízlés szerint. Halmozzuk tányérra, hintsük meg pirított tökmaggal, és szedjünk rá kacsamellszeleteket.



Elkészítési tipp

Akkor jó a kacsamell, ha nem sütjük túl. Ez egy lédús rozé recept, de ha esetleg túl rózsaszínnek találnánk, süssük 14-15 percig a sütőben.

Mindig pihentessük sütés után az egyben sült húsokat. Ezáltal könnyebb szeletelni is, de ilyenkor pihentetés közben a húsnedvek “kihúzódnak”, és valójában a vágódeszkán tovább készül a hús.

Egy pár csepp olívaolaj a kész salátára csodát tehet!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz D-vitamin étolajat a sütőtök sütéséhez: a hozzáadott d-vitamin tartalmával hozzájárul az egészséges fogazat és csontozat fenntartásához.