“Lustaságűző szüreti fogás” Szőlődzsem mini bries pitével

Jobban megy a szüret is, ha ösztönözzük a szüretelőket. Koccintáshoz vagy csak úgy, kínáljuk őket mini bries pitékkel, amelyeket a szőlődzsem tesz tökéletessé.
Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~396 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • 0,5 dl víz


  • 1,5 kiló fekete szőlő
  • 80 g cukor
  • friss rozmaring

  • 200 g brie sajt

Elkészítés

  1. Kezdjük a szőlődzsemmel: Mossuk meg alaposan a szőlőt, majd magozzuk ki. Magas falú edényben tegyük fel közepes lángra. Ahogy elkezd levet ereszteni, adjuk hozzá a cukrot és pár szál friss rozmaringot egészben. Fedjük le, és alacsony lángon, néha átkavarva főzzük 40 percig. Távolítsuk el a rozmaring ágakat, és botmixerrel pürésítsük le, majd tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon sűrítsük tovább a kívánt állagúra.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a Vénuszból, és a tojásból, kevés víz és só hozzáadásával. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk 8-10 centis köröket belőle nagy pogácsaszaggatóval. Tegyük a tésztakorongokat muffinformába, majd az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
  5. Halmozzunk a dzsemből a tésztakorongokra, majd helyezzünk rá 3-4 centis hasábokra vágott brie sajtot. Fejezzük be a díszítést kevés friss rozmaringgal.



Elkészítési tipp

A dzsem készülhet zöld szőlőből is, de a fekete jobban fog mutatni!

Brie sajt helyett kipróbálhatjuk márványsajttal is.

Melegen és hidegen is érdemes kipróbálni.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Lustaságűző szüreti fogás” Szőlődzsem mini bries pitével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a szőlődzsemmel: Mossuk meg alaposan a szőlőt, majd magozzuk ki. Magas falú edényben tegyük fel közepes lángra. Ahogy elkezd levet ereszteni, adjuk hozzá a cukrot és pár szál friss rozmaringot egészben. Fedjük le, és alacsony lángon, néha átkavarva főzzük 40 percig. Távolítsuk el a rozmaring ágakat, és botmixerrel pürésítsük le, majd tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon sűrítsük tovább a kívánt állagúra.
  2. Gyúrjunk tésztát a lisztből, a Vénuszból, és a tojásból, kevés víz és só hozzáadásával. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni 10 percre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk 8-10 centis köröket belőle nagy pogácsaszaggatóval. Tegyük a tésztakorongokat muffinformába, majd az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük készre.
  5. Halmozzunk a dzsemből a tésztakorongokra, majd helyezzünk rá 3-4 centis hasábokra vágott brie sajtot. Fejezzük be a díszítést kevés friss rozmaringgal.




Elkészítési tipp

A dzsem készülhet zöld szőlőből is, de a fekete jobban fog mutatni!

Brie sajt helyett kipróbálhatjuk márványsajttal is.

Melegen és hidegen is érdemes kipróbálni.