“A sajtok szerelmeseinek” Óriás többsajtos ropi, sajtmártással

A sajtos ropi megunhatatlan kedvenc lesz, ha egyszer elkészítjük otthon, úgyhogy készüljünk fel rá, hogy nem árt, ha mindig van a spájzban a hozzávalókból.
Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~654 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • 2 tojás + 1 tojás sárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 200 +100 g lereszelt sajt
  • 2 tk só

  • 2 dl tejszín
  • 200 g vörös cheddar sajt

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Reszeljük le a 30 dkg sajtot a tésztához. Gyúrjunk a lisztből, a sütőporból, a sóból, a tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból, illetve a lereszelt sajt nagy részéből tésztát. Belisztezett felületen nyújtsuk ki sodrófával fél centi vékonyra, hintsük be sajttal, majd hajtsuk össze és nyújtsuk újra vékonyra. Kenjük le felvert tojás sárgájával, hintsük meg a maradék sajttal. Vágjunk a tésztából hosszú csíkokat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 14-17 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Amíg sül a sajtos ropi, csináljuk meg a sajtszószt: magas falú fazékban forraljunk tejszínt, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a lereszelt vörös cheddart. Keverjük egyenletesen krémesre, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a ropogós rudakkal!


Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába szezámmagot, köményt is.

A sajtszósz még pikánsabb, ha chilivel bolondítjuk meg.

Igazi hedonisták tehetnek egy kis brindzát a tésztába.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“A sajtok szerelmeseinek” Óriás többsajtos ropi, sajtmártással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Reszeljük le a 30 dkg sajtot a tésztához. Gyúrjunk a lisztből, a sütőporból, a sóból, a tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból, illetve a lereszelt sajt nagy részéből tésztát. Belisztezett felületen nyújtsuk ki sodrófával fél centi vékonyra, hintsük be sajttal, majd hajtsuk össze és nyújtsuk újra vékonyra. Kenjük le felvert tojás sárgájával, hintsük meg a maradék sajttal. Vágjunk a tésztából hosszú csíkokat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 14-17 perc alatt süssük aranybarnára az előmelegített sütőben.
  3. Amíg sül a sajtos ropi, csináljuk meg a sajtszószt: magas falú fazékban forraljunk tejszínt, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a lereszelt vörös cheddart. Keverjük egyenletesen krémesre, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a ropogós rudakkal!



Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába szezámmagot, köményt is.

A sajtszósz még pikánsabb, ha chilivel bolondítjuk meg.

Igazi hedonisták tehetnek egy kis brindzát a tésztába.