“Szárítva, nem keverve” Szárított paradicsomos rizssnack

Néha a váratlan ötletekből lesznek a legjobb nasik. Ezt magabiztosan állítja mindenki, aki kóstolta ezt a rizssnacket, ami csupa sajt és paradicsom.
Elő- és elkészítési idő

15 perc + 60 perc pihenő

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~261 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 100 g fehér cheddar
  • 100 g vörös cheddar
  • 50 g parmezán
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 100 g puffasztott rizs
  • 40 g Vénusz Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Reszeljük le az összes sajtot, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot pedig vágjuk apróra.
  2. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Mielőtt megbarnulna, öntsük fel a tejszínnel. 
  3. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a lereszelt sajtokat, és állandóan keverve olvasszuk fel. Vegyük a legalacsonyabb lángra, hintsük meg a kukoricaliszttel és a szódabikarbónával. Folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda!
  4. Keverjük hozzá az aszalt paradicsom nagy részét, és a puffasztott rizst. Sózzuk ízlés szerint!
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt formába a sűrű masszát, szórjuk meg a tetejét a maradék aszalt paradicsommal, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.


Elkészítési tipp

Bármilyen félkemény sajtot használhatunk, ami van otthon.

Tehetünk bele apróra vágott sonkát és fűszernövényeket is.

Nagyon finom pirított dióval vagy tökmaggal is.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

624 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szárítva, nem keverve” Szárított paradicsomos rizssnack

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le az összes sajtot, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot pedig vágjuk apróra.
  2. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Mielőtt megbarnulna, öntsük fel a tejszínnel. 
  3. Amikor elkezd forrni, adjuk hozzá a lereszelt sajtokat, és állandóan keverve olvasszuk fel. Vegyük a legalacsonyabb lángra, hintsük meg a kukoricaliszttel és a szódabikarbónával. Folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda!
  4. Keverjük hozzá az aszalt paradicsom nagy részét, és a puffasztott rizst. Sózzuk ízlés szerint!
  5. Öntsük sütőpapírral bélelt formába a sűrű masszát, szórjuk meg a tetejét a maradék aszalt paradicsommal, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.



Elkészítési tipp

Bármilyen félkemény sajtot használhatunk, ami van otthon.

Tehetünk bele apróra vágott sonkát és fűszernövényeket is.

Nagyon finom pirított dióval vagy tökmaggal is.