“Színtiszta ősz” Céklás sütőtökös tarte tatin

Az őszi színek elevenednek meg a tányéron. Piros a céklától, narancs a töktől. Mennyei csemege ez az őszi tarte tatin, ráadásul laktózmentes is.
Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 305 Kcal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • ~0,5 dl víz
  • csipet só
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 cékla
  • 1 közepes sütőtök
  • fél póréhagyma
  • 2 tojás

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklákat, a sütőtököt pedig hámozzuk meg, vágjuk 4 nagy darabra és kaparjuk ki a belsejét. Rakjuk félre a díszítéshez a negyedik darab sütőtököt. Tegyük a céklákat és 3 sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát, amíg megpuhul a cékla. Fél óra után tegyük a fokhagymákat is héjastól a sütőbe!
  2. Közben gyúrjunk pitetésztát: Morzsoljuk össze a lisztet a Vénusszal és kevés sóval, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Ha szép egyenletes tésztát kapunk, fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  3. Ha megpuhultak a sütőben a zöldségek, hámozzuk meg mindet, vágjuk kisebb darabokra, majd konyhai aprítógépben pürésítsük össze. Keverjük össze a sűrű krémet vékonyra szelt póréhagymával, 2 tojással, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a hűtőben pihentetett tésztát. Tegyük Vénusszal kikent és finoman belisztezett piteformába. Öntsük bele a sűrű krémet, majd fedjük be a félretett sütőtökből vágott vékony szeletekkel. Hajtsuk vissza a lelógó tésztát a tetejére, majd egyengessük el.
  5. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre!


            Elkészítési tipp

            Akár forrón, akár hidegen nagyon finom csemege.

            A pitetésztát elkészíthetjük akár egy nappal korábban is, ha rendesen be van fóliázva, jót tesz neki a pihenés a hűtőben.

            Ha szeretjük a csípőset, egy kevés chili tökéletesen illik a sütőtökhöz!

            Vénusz Natúr Sütőmargarin

            A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Színtiszta ősz” Céklás sütőtökös tarte tatin

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Mossuk meg a céklákat, a sütőtököt pedig hámozzuk meg, vágjuk 4 nagy darabra és kaparjuk ki a belsejét. Rakjuk félre a díszítéshez a negyedik darab sütőtököt. Tegyük a céklákat és 3 sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát, amíg megpuhul a cékla. Fél óra után tegyük a fokhagymákat is héjastól a sütőbe!
            2. Közben gyúrjunk pitetésztát: Morzsoljuk össze a lisztet a Vénusszal és kevés sóval, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Ha szép egyenletes tésztát kapunk, fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
            3. Ha megpuhultak a sütőben a zöldségek, hámozzuk meg mindet, vágjuk kisebb darabokra, majd konyhai aprítógépben pürésítsük össze. Keverjük össze a sűrű krémet vékonyra szelt póréhagymával, 2 tojással, és sózzuk ízlés szerint.
            4. Nyújtsuk fél centi vastagságúra a hűtőben pihentetett tésztát. Tegyük Vénusszal kikent és finoman belisztezett piteformába. Öntsük bele a sűrű krémet, majd fedjük be a félretett sütőtökből vágott vékony szeletekkel. Hajtsuk vissza a lelógó tésztát a tetejére, majd egyengessük el.
            5. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre!



                      Elkészítési tipp

                      Akár forrón, akár hidegen nagyon finom csemege.

                      A pitetésztát elkészíthetjük akár egy nappal korábban is, ha rendesen be van fóliázva, jót tesz neki a pihenés a hűtőben.

                      Ha szeretjük a csípőset, egy kevés chili tökéletesen illik a sütőtökhöz!