Forró csoki házi keksszel

Nincs is jobb, mint egy gőzölgő forró itallal a kezünkben, pokrócba bújva várni a telet, miközben sütit majszolunk. Itt a recept a hó-váró estékhez.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g Vénusz Natúr Sütőmargarin
  • 125 g kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 200 g liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g étcsoki
  • 40 g mogyoró
  • 5 dl tej
  • 4-5 ek kakaópor
  • 3 ek cukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Keverőedényben keverjük habosra a cukrot a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a vaníliakivonatot, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg egyenletes masszát kapunk.
  3. Vágjuk fel apró darabokra az étcsokit és a mogyorót, majd szórjuk a masszához, és forgassuk át alaposan.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és kanállal púpozzunk rá tésztából. Ebből a mennyiségből nagyjából 12 sütit tudunk készíteni. Lapítsuk le a tésztahalmokat, és süssük 10-12 percig, vagy ameddig aranybarna színt kap.
  5. Amikor kicsit kihűlt a süti, forraljunk tejet egy lábosban. Adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot, és gyakori kevergetés mellett forraljuk, míg selymes kakaót nem kapunk.
  6. Együk a már kihűlt csokis keksszel.


Elkészítési tipp

A sütibe tehetünk diót vagy mandulát is.

Elkészíthetjük dupla csokis verzióját is: Ekkor használjunk 20 grammal kevesebb lisztet, amit kakaóval helyettesítünk.

Ínyencek tehetnek a kakaóhoz tejszínhabot is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Forró csoki házi keksszel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Keverőedényben keverjük habosra a cukrot a Vénusz Natúr Sütőmargarinnal. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a vaníliakivonatot, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg egyenletes masszát kapunk.
  3. Vágjuk fel apró darabokra az étcsokit és a mogyorót, majd szórjuk a masszához, és forgassuk át alaposan.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és kanállal púpozzunk rá tésztából. Ebből a mennyiségből nagyjából 12 sütit tudunk készíteni. Lapítsuk le a tésztahalmokat, és süssük 10-12 percig, vagy ameddig aranybarna színt kap.
  5. Amikor kicsit kihűlt a süti, forraljunk tejet egy lábosban. Adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot, és gyakori kevergetés mellett forraljuk, míg selymes kakaót nem kapunk.
  6. Együk a már kihűlt csokis keksszel.



Elkészítési tipp

A sütibe tehetünk diót vagy mandulát is.

Elkészíthetjük dupla csokis verzióját is: Ekkor használjunk 20 grammal kevesebb lisztet, amit kakaóval helyettesítünk.

Ínyencek tehetnek a kakaóhoz tejszínhabot is.