“Less ki az ablakon” Forró csoki házi keksszel

Nincs is jobb, mint egy gőzölgő forró itallal a kezünkben, pokrócba bújva várni a telet, miközben sütit majszolunk. Itt a recept a hó-váró estékhez.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 4-5 ek kakaópor
  • 3 ek cukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Keverőedényben keverjük habosra a cukrot a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg egyenletes masszát kapunk.
  3. Vágjuk fel apró darabokra az étcsokit és a mogyorót, majd szórjuk a masszához, és forgassuk át alaposan.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és kanállal púpozzunk rá tésztából. Ebből a mennyiségből nagyjából 12 sütit tudunk készíteni. Lapítsuk le a tésztahalmokat, és süssük 10-12 percig, vagy ameddig aranybarna színt kap.
  5. Amikor kicsit kihűlt a süti, forraljunk tejet egy lábosban. Adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot, és gyakori kevergetés mellett forraljuk, míg selymes kakaót nem kapunk.
  6. Együk a már kihűlt csokis keksszel.


Elkészítési tipp

A sütibe tehetünk diót vagy mandulát is.

Elkészíthetjük dupla csokis verzióját is: Ekkor használjunk 20 grammal kevesebb lisztet, amit kakaóval helyettesítünk.

Ínyencek tehetnek a kakaóhoz tejszínhabot is.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

Különleges vanília ízével, magas (80%) zsírtartalma révén ritka termék a piacon. A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

859 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Less ki az ablakon” Forró csoki házi keksszel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Keverőedényben keverjük habosra a cukrot a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg egyenletes masszát kapunk.
  3. Vágjuk fel apró darabokra az étcsokit és a mogyorót, majd szórjuk a masszához, és forgassuk át alaposan.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és kanállal púpozzunk rá tésztából. Ebből a mennyiségből nagyjából 12 sütit tudunk készíteni. Lapítsuk le a tésztahalmokat, és süssük 10-12 percig, vagy ameddig aranybarna színt kap.
  5. Amikor kicsit kihűlt a süti, forraljunk tejet egy lábosban. Adjuk hozzá a kakaóport és a cukrot, és gyakori kevergetés mellett forraljuk, míg selymes kakaót nem kapunk.
  6. Együk a már kihűlt csokis keksszel.



Elkészítési tipp

A sütibe tehetünk diót vagy mandulát is.

Elkészíthetjük dupla csokis verzióját is: Ekkor használjunk 20 grammal kevesebb lisztet, amit kakaóval helyettesítünk.

Ínyencek tehetnek a kakaóhoz tejszínhabot is.