“Hullik a porcukor” citromkrémes piskótatekercs

Édesen tekeredik a piskótatekercs, hogy egy kis melegséget vigyen a hideg téli délutánokba. Porcukorral meghintve tálaljuk a családnak.

Elő- és elkészítési idő

25 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~287 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 5 ek cukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 10 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor

Citromkrém:

  • 2 kezeletlen citrom leve és lereszelt héja
  • 120 g porcukor
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Kezdjük a piskótatésztával: válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A vanília és a cukor felének hozzáadásával keverjük habosra a sárgáját.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral. Szitáljuk a lisztet és a sütőport a habos tojássárgájához, forgassuk össze, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot is.
  4. Öntsük a híg tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre. Még forrón borítsuk a tésztát tiszta konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével tekerjük fel jó szorosan. Hagyjuk hűlni.
  5. Amíg a tészta készül, csináljuk meg a krémet is: magas falú edényben habverővel keverjük egyenletesre az egész tojásokat a tojássárgájával, a lereszelt citrom héjával, levével és a cukorral. Forraljuk fel lassú lángon, közben keverjük folyamatosan. Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint. Keverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk hűlni bő fél órát, hogy minél jobban besűrűsödjön.
  6. Hajtsuk ki a feltekert piskótatésztát, kenjük be vastagon a citromkrémmel, majd óvatosan csavarjuk fel újra. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen kidermed.
  7. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!


    Elkészítési tipp

    Elkeverhetünk a még forró citromkrémben pár lap hideg vízben beáztatott zselatint is, akkor biztosan meg fog kötni a krém!

    Mindenképpen még melegen tekerjük fel a tésztát, akkor biztosan nem törik el.

    Azért jó, ha kezeletlen citromot használunk, mert akkor semmilyen vegyszer nem kerülhet a sütinkbe.

    Vénusz Natúr Sütőmargarin

    A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    “Hullik a porcukor” citromkrémes piskótatekercs

    Hozzávalók

    Piskóta:

    Citromkrém:

    Elkészítés

    1. Kezdjük a piskótatésztával: válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A vanília és a cukor felének hozzáadásával keverjük habosra a sárgáját.
    2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
    3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a maradék cukorral. Szitáljuk a lisztet és a sütőport a habos tojássárgájához, forgassuk össze, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot is.
    4. Öntsük a híg tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt süssük készre. Még forrón borítsuk a tésztát tiszta konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével tekerjük fel jó szorosan. Hagyjuk hűlni.
    5. Amíg a tészta készül, csináljuk meg a krémet is: magas falú edényben habverővel keverjük egyenletesre az egész tojásokat a tojássárgájával, a lereszelt citrom héjával, levével és a cukorral. Forraljuk fel lassú lángon, közben keverjük folyamatosan. Amint elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint. Keverjük, amíg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk hűlni bő fél órát, hogy minél jobban besűrűsödjön.
    6. Hajtsuk ki a feltekert piskótatésztát, kenjük be vastagon a citromkrémmel, majd óvatosan csavarjuk fel újra. Fóliázzuk le, és tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen kidermed.
    7. Tálaláskor szitáljunk rá porcukrot!



      Elkészítési tipp

      Elkeverhetünk a még forró citromkrémben pár lap hideg vízben beáztatott zselatint is, akkor biztosan meg fog kötni a krém!

      Mindenképpen még melegen tekerjük fel a tésztát, akkor biztosan nem törik el.

      Azért jó, ha kezeletlen citromot használunk, mert akkor semmilyen vegyszer nem kerülhet a sütinkbe.