“Színes, ízes csemege” Céklás juhtúrós saláta

A cékla színe miatt minden ételt feldob. Ennek a receptnek most ő a főszereplője! Az édesre sült zöldség, a ropogós kenyér, és a sós juhtúró szuper kombinációt alkotnak. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~516 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg céklalevél saláta
  • 40 dkg cékla
  • 15 dkg juhtúró
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6
  • 1 bagett
  • bors
  • 3 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk 1 centis kockákra a bagettet, szórjuk tepsibe, hintsük meg pár kanál olajjal, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  2. Mossuk meg a céklát, majd héjastul főzzük 25-30 percet sós vízben, amíg meg nem puhul. Ha kész, folyó hideg víz alatt hűtsük le, és dörzsöljük le a héját: könnyedén le fog jönni. Vágjuk centis kockákra.
  3. Teflonserpenyőben pirítsuk le a céklakockákat az olajon, amíg kis kérget kap.
  4. Mossuk át a céklalevél salátát és papírtörlővel itassuk fel a nedvességet.
  5. Nagy keverőedényben forgassuk össze a céklalevelet a pirított céklával, a kis bagettkockákkal, és a morzsolt juhtúróval. Hintsük be balzsamecettel, olívaolajjal, sózzuk ízlés szerint.
  6. Szedjük tányérokra, és őröljünk rá borsot.


Elkészítési tipp

Bagett helyett használhatunk hozzá más felkockázott pékárút is.

A kenyérkockák nem csak finomabbra pirulnak, ha olajat öntünk rájuk, de nem is kapnak oda olyan gyorsan.

Bármilyen pirított magféle kiválóan illik ehhez a salátához!

Ha a cékla mellé még egy répát is bedobunk, még színesebb lesz a saláta.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Színes, ízes csemege” Céklás juhtúrós saláta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk 1 centis kockákra a bagettet, szórjuk tepsibe, hintsük meg pár kanál olajjal, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  2. Mossuk meg a céklát, majd héjastul főzzük 25-30 percet sós vízben, amíg meg nem puhul. Ha kész, folyó hideg víz alatt hűtsük le, és dörzsöljük le a héját: könnyedén le fog jönni. Vágjuk centis kockákra.
  3. Teflonserpenyőben pirítsuk le a céklakockákat az olajon, amíg kis kérget kap.
  4. Mossuk át a céklalevél salátát és papírtörlővel itassuk fel a nedvességet.
  5. Nagy keverőedényben forgassuk össze a céklalevelet a pirított céklával, a kis bagettkockákkal, és a morzsolt juhtúróval. Hintsük be balzsamecettel, olívaolajjal, sózzuk ízlés szerint.
  6. Szedjük tányérokra, és őröljünk rá borsot.



Elkészítési tipp

Bagett helyett használhatunk hozzá más felkockázott pékárút is.

A kenyérkockák nem csak finomabbra pirulnak, ha olajat öntünk rájuk, de nem is kapnak oda olyan gyorsan.

Bármilyen pirított magféle kiválóan illik ehhez a salátához!

Ha a cékla mellé még egy répát is bedobunk, még színesebb lesz a saláta.