“Az utolsó kanálig mindent befalunk” fehérbabfőzelék csirkepörkölttel

Krémes, szaftos, forró őszi főzelék. Egy falat sem marad utána a tányéron.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~524 Kcal

Hozzávalók

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fehérbab konzerv
  • 4 babérlevél
  • 2 szál friss rozmaring
  • oregánó 
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 4 csirke felsőcomb
  • 1 egész csirke mell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1,5 dl laktózmentes tejszín
  • friss kakukkfű
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a babfőzelékkel: kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a konzerv babokat és a fűszernövényeket, sózzuk ízlés szerint,  majd alacsony lángon néha átkavarva főzzük 30 percig.
  2. Közben egy másik fazékban hevítsünk étolajat, és pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát a húshoz.
  3. Mielőtt színt kapna a hagyma, adjuk hozzá a húsokat is. A csirkemelleket 4-5 centis darabra vágva, a felsőcombokat egészben. Néha kavarva pirítsuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk ízlés szerint. Keverjük bele a paradicsompürét és a laktózmentes tejszínt. Fedjük le, és alacsony lángon főzzük készre 30 perc alatt. Ha túl híg, sűrítsük a kívánt állagúra!
  4. Tálaljuk kevés friss kakukkfűvel a forró babfőzeléket és a ragut!


Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, chili pehellyel, friss erős paprikával tegyük az asztalra.


Egy kis tejföllel vagy tejszínnel ízesítve nem csak finomabb, de kellemesebb állagú is lesz a főzelék.


Használjunk friss fűszernövényeket, sokkal intenzívebb ízt kapunk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Az utolsó kanálig mindent befalunk” fehérbabfőzelék csirkepörkölttel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a babfőzelékkel: kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a konzerv babokat és a fűszernövényeket, sózzuk ízlés szerint,  majd alacsony lángon néha átkavarva főzzük 30 percig.
  2. Közben egy másik fazékban hevítsünk étolajat, és pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát a húshoz.
  3. Mielőtt színt kapna a hagyma, adjuk hozzá a húsokat is. A csirkemelleket 4-5 centis darabra vágva, a felsőcombokat egészben. Néha kavarva pirítsuk pár percig, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk ízlés szerint. Keverjük bele a paradicsompürét és a laktózmentes tejszínt. Fedjük le, és alacsony lángon főzzük készre 30 perc alatt. Ha túl híg, sűrítsük a kívánt állagúra!
  4. Tálaljuk kevés friss kakukkfűvel a forró babfőzeléket és a ragut!



Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, chili pehellyel, friss erős paprikával tegyük az asztalra.


Egy kis tejföllel vagy tejszínnel ízesítve nem csak finomabb, de kellemesebb állagú is lesz a főzelék.


Használjunk friss fűszernövényeket, sokkal intenzívebb ízt kapunk.