“Ezt hajtsd ide” házi tortellini

Noha talán kicsit macerásnak tűnik, a házi tortellini összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a kész társai. Keressünk egy kis kuktát, és együtt hamarabb  elkészülünk.

Elő- és elkészítési idő

60 + 20 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~532 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 40 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés friss petrezselyem
  • só, bors
  • friss rozmaring és parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a kétféle darált húst, és pirítsuk, amíg színt kap. Ezután keverjünk hozzá felaprított petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük félre.
  2. Kevés só hozzáadásával gyúrjunk friss tésztát a durumlisztből, a 2 egész tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból. Ha kész, fóliázzuk be, és hagyjuk fél órát pihenni.
  3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra, vagy minél vékonyabbra a tésztát. Pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat, amíg el nem fogy az összes tészta.
  4. Halmozzunk kis kupacokat a húsból a tésztakorongokra, majd kenjük le a korongok szélét kevés vízzel elkevert tojás sárgájával. Hajtsuk össze, hogy félkört kapjunk, nyomkodjuk le, hogy összetapadjon, majd a félkör két sarkát egymásbahajtva és összenyomkodva formázzuk meg a tortelliniket.
  5. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, majd tegyük bele a friss tortelliniket, és nagyjából 10 perc alatt főzzük készre!
  6. Tálaljuk frissen őrölt borssal és forgácsolt parmezánnal a tortellinit!


              Elkészítési tipp

              A tortellini jól fagyasztható, úgyhogy érdemes nagyobb adagot egyszerre elkészíteni, és egy részét mélyhűtőbe tenni.

              Vega verzióban gombával töltve is isteni.

              Tálaláskor tehetünk rá kevés friss rozmaringot, kakukkfüvet és egy kis parmezánt is.

              Vénusz 100% napraforgó-étolaj

              A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

              Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

              TOVÁBBI RECEPTEK

              716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

              Betöltést jelző forgó ikon

              További receptek betöltése

              “Ezt hajtsd ide” házi tortellini

              Hozzávalók

              Elkészítés

              1. Kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a kétféle darált húst, és pirítsuk, amíg színt kap. Ezután keverjünk hozzá felaprított petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük félre.
              2. Kevés só hozzáadásával gyúrjunk friss tésztát a durumlisztből, a 2 egész tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból. Ha kész, fóliázzuk be, és hagyjuk fél órát pihenni.
              3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra, vagy minél vékonyabbra a tésztát. Pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat, amíg el nem fogy az összes tészta.
              4. Halmozzunk kis kupacokat a húsból a tésztakorongokra, majd kenjük le a korongok szélét kevés vízzel elkevert tojás sárgájával. Hajtsuk össze, hogy félkört kapjunk, nyomkodjuk le, hogy összetapadjon, majd a félkör két sarkát egymásbahajtva és összenyomkodva formázzuk meg a tortelliniket.
              5. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, majd tegyük bele a friss tortelliniket, és nagyjából 10 perc alatt főzzük készre!
              6. Tálaljuk frissen őrölt borssal és forgácsolt parmezánnal a tortellinit!



                          Elkészítési tipp

                          A tortellini jól fagyasztható, úgyhogy érdemes nagyobb adagot egyszerre elkészíteni, és egy részét mélyhűtőbe tenni.

                          Vega verzióban gombával töltve is isteni.

                          Tálaláskor tehetünk rá kevés friss rozmaringot, kakukkfüvet és egy kis parmezánt is.