“Felolvad a hangulat” csicseriborsó-krémleves

Egy jó beszélgetőtárssal a konyhában pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a forró csicseriborsó levest.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~296 Kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz napraforgó- étolaj
  • 2 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csicseriborsó konzerv
  • 4-5 szál angol zeller
  • fél marék friss spenót
  • só, bors
  • füstölt hús a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt zellerszárat is. Öntsük fel a csicseriborsóval és 1,5 liter vízzel, majd 20-30 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
  2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest! Ha szükséges, hígítsuk a kívánt sűrűségűre, majd forraljuk újra. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Tálaljuk kevés olajon pillanatok alatt megfonnyasztott friss spenóttal, és vékonyra szeletelt füstölt hússal a levest!


        Elkészítési tipp

        Elég a megmosott spenótot a forró levesre tenni, attól is meg fog puhulni!


        Pár csepp citromlével pikánsabbá tehetjük a levesünket.

        Vágjunk hozzá kevés chilit vagy bármilyen friss fűszernövényt, amit szeretünk.

        Vénusz 100% napraforgó-étolaj

        A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Felolvad a hangulat” csicseriborsó-krémleves

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt zellerszárat is. Öntsük fel a csicseriborsóval és 1,5 liter vízzel, majd 20-30 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
        2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest! Ha szükséges, hígítsuk a kívánt sűrűségűre, majd forraljuk újra. Sózzuk ízlés szerint!
        3. Tálaljuk kevés olajon pillanatok alatt megfonnyasztott friss spenóttal, és vékonyra szeletelt füstölt hússal a levest!



              Elkészítési tipp

              Elég a megmosott spenótot a forró levesre tenni, attól is meg fog puhulni!


              Pár csepp citromlével pikánsabbá tehetjük a levesünket.

              Vágjunk hozzá kevés chilit vagy bármilyen friss fűszernövényt, amit szeretünk.