“Mennyei álom” Diós-csokis karamellás tart

Dió, karamell, csoki. Megunhatatlan kombináció, ami most egy finom pitetésztával keveredik össze. Ha egyszer elkészítjük, biztosan kérni fogja a család máskor is.

Elő- és elkészítési idő

70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8-12 szelet

Kalória

~ 511 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába, vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  4. Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sűtőmargarint, majd a felmelegített tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
  5. Szórjuk meg dióval a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, hogy megdermedjen.
  6. Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a tejszínnel és a cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
  7. Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd bekötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!


Elkészítési tipp

Legyünk nagyon óvatosak a karamell készítésénél! A cukor olvadáspontja elég magas, könnyen megégethetjük magunkat, ha nem vigyázunk. A kóstolgatásáról nem is beszélve!

Vigyázzunk, nehogy odaégessük a karamellt! Amikor elkezd olvadni a cukor, vegyük le néha a tűzről és úgy kavargassuk.

Dobjuk be a diót is a sütőbe a pitetészta mellé, megpörkölve még finomabb lesz!

Laktózérzékenység esetén készítsük laktózmentes vagy növényi tejszínnel a receptet!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mennyei álom” Diós-csokis karamellás tart

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába, vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
  4. Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sűtőmargarint, majd a felmelegített tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
  5. Szórjuk meg dióval a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, hogy megdermedjen.
  6. Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a tejszínnel és a cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
  7. Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd bekötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!



Elkészítési tipp

Legyünk nagyon óvatosak a karamell készítésénél! A cukor olvadáspontja elég magas, könnyen megégethetjük magunkat, ha nem vigyázunk. A kóstolgatásáról nem is beszélve!

Vigyázzunk, nehogy odaégessük a karamellt! Amikor elkezd olvadni a cukor, vegyük le néha a tűzről és úgy kavargassuk.

Dobjuk be a diót is a sütőbe a pitetészta mellé, megpörkölve még finomabb lesz!

Laktózérzékenység esetén készítsük laktózmentes vagy növényi tejszínnel a receptet!