“Az igazi Coleslow”

Ez a recept főételként, de köretként is jó választás. A majonéztől szaftos, a benne lévő zöldségektől roppanós: ideális kísérője lehet egy grillezős hamburgeres kertipartynak.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~432 kCal / adag

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek mustár
  • 1,5 dl Vénusz Omega 3&6
  • 1 ek porcukor
  • 3 ek almaecet
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összeset, keverjük hozzá a cukrot, az almaecetet és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg a zöldségeket alaposan. A répát pucoljuk meg, a káposztának szedjük le a külső leveleit, majd mindkettőt reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  3. Keverjük össze a lereszelt zöldségeket a mártással, igény szerint sózzuk, cukrozzuk újra. Felhasználásig tároljuk hűtőben.


Elkészítési tipp

Jót tesz a salátának a pihentetés a hűtőben, így érnek össze az ízek. Túlzásba azonban ne vigyük, mert egy egész éjszakás pihenőtől a friss ropogós zöldségek megpuhulnak, és veszít a sali az élvezeti értékéből. 3-4 óra pihentetés bőven elegendő lesz.

Használhatunk almaecet helyett citromot is a saláta savasságának a beállításához.

Még finomabb lesz a sali, ha a zöldségekkel együtt lereszelünk 3-4 nagyobb csemegeuborkát is!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Az igazi Coleslow”

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összeset, keverjük hozzá a cukrot, az almaecetet és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Mossuk meg a zöldségeket alaposan. A répát pucoljuk meg, a káposztának szedjük le a külső leveleit, majd mindkettőt reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
  3. Keverjük össze a lereszelt zöldségeket a mártással, igény szerint sózzuk, cukrozzuk újra. Felhasználásig tároljuk hűtőben.



Elkészítési tipp

Jót tesz a salátának a pihentetés a hűtőben, így érnek össze az ízek. Túlzásba azonban ne vigyük, mert egy egész éjszakás pihenőtől a friss ropogós zöldségek megpuhulnak, és veszít a sali az élvezeti értékéből. 3-4 óra pihentetés bőven elegendő lesz.

Használhatunk almaecet helyett citromot is a saláta savasságának a beállításához.

Még finomabb lesz a sali, ha a zöldségekkel együtt lereszelünk 3-4 nagyobb csemegeuborkát is!

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 olajat a majonéz készítéséhez: az alpha-linolénsav és linolsav tartalmának köszönhetően hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének a fenntartásához.