“Gyertyafényes boldogság” Gyömbéres töltött keksz

A gyömbér igazán karácsonyi, illata betölti a konyhát, ropogós kekszbe töltve pedig finom adventi csemege.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 313 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • ujjnyi gyömbér lereszelve
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • 200 g Vénusz Sütőmargarin
  • 170 g cukor
  • 1 tojás
  • 200 g mascarpone
  • 60 g porcukor



Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a csipet sóval, kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral.
  2. Konyhai robotgéppel verjük habosra a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojást és a lereszelt gyömbért is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket, majd gyúrjunk tésztát belőle. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval, vagy más formával szaggassunk belőle korongokat. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.
  5. Keverjünk sűrű és egyenletes krémet a mascarponéból és a porcukorból. Tegyük habzsákba.
  6. Nyomjunk a habzsákból kevés krémet a kekszkorongok felére, majd helyezzük rá a másik felét, hogy összetapadjon. Kész is vagyunk!


Elkészítési tipp

Nem csak gyömbért, bármelyik kedvenc karácsonyi fűszerünket belegyúrhatjuk a tésztába, például szegfűszeget vagy kardamont is.


Elkészíthetjük előző este is a tésztát, csak jót fog tenni neki, ha egész éjjel pihen a hűtőben.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gyertyafényes boldogság” Gyömbéres töltött keksz

Hozzávalók



Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a csipet sóval, kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral.
  2. Konyhai robotgéppel verjük habosra a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojást és a lereszelt gyömbért is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket, majd gyúrjunk tésztát belőle. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval, vagy más formával szaggassunk belőle korongokat. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.
  5. Keverjünk sűrű és egyenletes krémet a mascarponéból és a porcukorból. Tegyük habzsákba.
  6. Nyomjunk a habzsákból kevés krémet a kekszkorongok felére, majd helyezzük rá a másik felét, hogy összetapadjon. Kész is vagyunk!



Elkészítési tipp

Nem csak gyömbért, bármelyik kedvenc karácsonyi fűszerünket belegyúrhatjuk a tésztába, például szegfűszeget vagy kardamont is.


Elkészíthetjük előző este is a tésztát, csak jót fog tenni neki, ha egész éjjel pihen a hűtőben.