„A télapónak is marad” Csúsztatott palacsintatorta

Nehéz lesz, de hagyjunk egy kis szeletet a télapónak is ebből a francia édességből, mert ha megkóstolja, biztosan több ajándékot hoz.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 187 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 ek őrölt fahéj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük krémesre a cukorral és adjuk hozzá a vaníliát is. A fehérjét verjük kemény habbá.
  2. Keverjük a Vénuszt  a tojás sárgájával készült keverékhez, majd adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet, majd ezután óvatosan, hogy ne törjük össze, a tojásfehérje habot is.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kanálnyi étolajat. Szedjünk merőkanálnyit a habos, híg palacsintatésztából, majd alacsony hőmérsékleten süssük 3-4 percig. Akkor jó, ha az alja elkezd barnulni, a teteje pedig már kezd megszilárdulni a hőtől de még folyékony.
  4. Csúsztassuk a palacsintát tányérra, hintsük meg finoman fahéjjal elkevert porcukorral, majd folytassuk a sütést és a rétegezést, amíg el nem fogy a tésztánk. Nagyjából 2 palacsintánként pótoljuk az olajat!
  5. Ha végeztünk a rétegezéssel pihentessük 10-15 percet, hogy könnyebben szeletelhessük!


Elkészítési tipp

A rétegeket bármivel megszórhatjuk, amit szeretünk: sima vaníliáscukorral, fahéjjal vagy akár kakaóval is.

Tálaljuk forró kakaóval.

Ne ijedjünk meg tőle, hogy az egyik oldala nyers marad, a forró tészta még azután is sül, miután egymásra rakjuk a rétegeket.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A télapónak is marad” Csúsztatott palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük krémesre a cukorral és adjuk hozzá a vaníliát is. A fehérjét verjük kemény habbá.
  2. Keverjük a Vénuszt  a tojás sárgájával készült keverékhez, majd adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet, majd ezután óvatosan, hogy ne törjük össze, a tojásfehérje habot is.
  3. Hevítsünk teflonserpenyőben kanálnyi étolajat. Szedjünk merőkanálnyit a habos, híg palacsintatésztából, majd alacsony hőmérsékleten süssük 3-4 percig. Akkor jó, ha az alja elkezd barnulni, a teteje pedig már kezd megszilárdulni a hőtől de még folyékony.
  4. Csúsztassuk a palacsintát tányérra, hintsük meg finoman fahéjjal elkevert porcukorral, majd folytassuk a sütést és a rétegezést, amíg el nem fogy a tésztánk. Nagyjából 2 palacsintánként pótoljuk az olajat!
  5. Ha végeztünk a rétegezéssel pihentessük 10-15 percet, hogy könnyebben szeletelhessük!



Elkészítési tipp

A rétegeket bármivel megszórhatjuk, amit szeretünk: sima vaníliáscukorral, fahéjjal vagy akár kakaóval is.

Tálaljuk forró kakaóval.

Ne ijedjünk meg tőle, hogy az egyik oldala nyers marad, a forró tészta még azután is sül, miután egymásra rakjuk a rétegeket.