„20 perc múlva Ázsiában” Thai csirke mélysütéssel

Nincs ennél a csirkénél ropogósabb és fűszeresebb, a legjobb gyors ételek egyike, amiből biztosan kell majd repetát készíteni.

Elő- és elkészítési idő

10+14 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 475 Kcal

Allergének

Hal

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 0,5 dl Vénusz étolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 tk őrölt chilipaprika
  • 1 citrom leve
  • 8 db csirke alsócomb

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük ki a halszószt, szójaszószt, chiliport, sót, olajat és a citrom levét, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd botmixerrel turmixoljuk egyneművé.
  2. Tisztítsuk meg a csirke alsócombokat, vágjuk körbe a keskenyebbik végén a bőrt, majd húzzuk le a porcos részével együtt, hogy csak a kilógó csont maradjon. Tegyük a chilis pácba, hogy belepje mindenhol, majd pihentessük hűtőben 2-3 órán keresztül.
  3. Keverjünk sűrű palacsintatésztát a rizslisztből, a tojásból és a vízből. A csontos végénél fogva mártsuk bele a csirkét.
  4. Hevítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű étolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a bundázott csirkecombokat, és közepes lángon, 10-12 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára.
  5. Tálaljuk forrón, finom pergősre főzött rizzsel és különböző szószokkal!


Elkészítési tipp

A nagyobb áruházakban már mindenhol kapunk rizslisztet, érdemes vele kísérletezni. 


Bepácolhatjuk a csirkecombokat akár előző este is! 


Tálalhatjuk rizstésztával vagy salátával is.

Vénusz Sütőolaj 2L 


Vénusz Sütőolaj a ropogós, aranyló ételekért Fritopti™-val.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„20 perc múlva Ázsiában” Thai csirke mélysütéssel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedényben keverjük ki a halszószt, szójaszószt, chiliport, sót, olajat és a citrom levét, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd botmixerrel turmixoljuk egyneművé.
  2. Tisztítsuk meg a csirke alsócombokat, vágjuk körbe a keskenyebbik végén a bőrt, majd húzzuk le a porcos részével együtt, hogy csak a kilógó csont maradjon. Tegyük a chilis pácba, hogy belepje mindenhol, majd pihentessük hűtőben 2-3 órán keresztül.
  3. Keverjünk sűrű palacsintatésztát a rizslisztből, a tojásból és a vízből. A csontos végénél fogva mártsuk bele a csirkét.
  4. Hevítsünk magas falú edényben bőséges mennyiségű étolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a bundázott csirkecombokat, és közepes lángon, 10-12 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára.
  5. Tálaljuk forrón, finom pergősre főzött rizzsel és különböző szószokkal!



Elkészítési tipp

A nagyobb áruházakban már mindenhol kapunk rizslisztet, érdemes vele kísérletezni. 


Bepácolhatjuk a csirkecombokat akár előző este is! 


Tálalhatjuk rizstésztával vagy salátával is.