"Edd meg, mielőtt összeesik" Spenótos zöldségszuflé

Könnyű és gyors vacsora a zöldségszuflé. Sajttal és spenóttal, még forrón a legfinomabb. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~246 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg mirelit/ friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél köteg friss petrezselyem
  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg parmezán
  • 50 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 1,5 dl tej
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le és daraboljuk apróra. A spenótot nyomkodjuk ki, és csepegtessük le, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne.Használhatunk mirelitet spenótot is, ez esetben olvasszuk ki használat előtt.
  3. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Kenjünk ki Vénusszal kis szuflé formákat, vagy kis hőálló tálakat. Hintsük meg a tálkák belsejét lereszelt parmezánnal, a felesleget ütögessük ki belőle.
  5. Magas falú edényben hevítsük fel a Vénuszt, majd adjuk hozzá az összepréselt és apróra szelt fokhagymát, majd a lisztet. Pirítsuk 1-2 percen keresztül, majd fokozatosan öntsük fel a felmelegített tejjel. Sózzuk, és keverjük egyenletesre. Vegyük le a tűzről, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Tegyük hozzá a sütőport is, majd a keverjük egyenletesre a kinyomkodott spenóttal, a felaprított petrezselyemmel és a maradék lereszelt parmezánnal. Sózzuk!
  6. Forgassuk össze óvatosan a tojásfehérje habbal a spenótos híg tésztát.
  7. Töltsük a keveréket a sütőformák háromnegyedéig, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 5 perc sütést követően vegyük vissza a hőfokot 180 fokra, majd süssük további 5-6 percig, amíg aranybarna lesz, és kipuffad a formából.
  8. Fogyasszuk azonnal, mielőtt összeesik a szuflé!



Elkészítési tipp

Készülhet más zöldségekből is, például brokkoliból.

Hagyományosan liszttel dolgozunk, de például rizslisztből is lehet készíteni gluténérzékenyeknek.

Ne ijedjünk meg, ha összeesik a szuflé a sütést követően! Ha tehetjük fogyasszuk el még mielőtt bekövetkezne.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Edd meg, mielőtt összeesik" Spenótos zöldségszuflé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le és daraboljuk apróra. A spenótot nyomkodjuk ki, és csepegtessük le, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne.Használhatunk mirelitet spenótot is, ez esetben olvasszuk ki használat előtt.
  3. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Kenjünk ki Vénusszal kis szuflé formákat, vagy kis hőálló tálakat. Hintsük meg a tálkák belsejét lereszelt parmezánnal, a felesleget ütögessük ki belőle.
  5. Magas falú edényben hevítsük fel a Vénuszt, majd adjuk hozzá az összepréselt és apróra szelt fokhagymát, majd a lisztet. Pirítsuk 1-2 percen keresztül, majd fokozatosan öntsük fel a felmelegített tejjel. Sózzuk, és keverjük egyenletesre. Vegyük le a tűzről, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Tegyük hozzá a sütőport is, majd a keverjük egyenletesre a kinyomkodott spenóttal, a felaprított petrezselyemmel és a maradék lereszelt parmezánnal. Sózzuk!
  6. Forgassuk össze óvatosan a tojásfehérje habbal a spenótos híg tésztát.
  7. Töltsük a keveréket a sütőformák háromnegyedéig, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 5 perc sütést követően vegyük vissza a hőfokot 180 fokra, majd süssük további 5-6 percig, amíg aranybarna lesz, és kipuffad a formából.
  8. Fogyasszuk azonnal, mielőtt összeesik a szuflé!




Elkészítési tipp

Készülhet más zöldségekből is, például brokkoliból.

Hagyományosan liszttel dolgozunk, de például rizslisztből is lehet készíteni gluténérzékenyeknek.

Ne ijedjünk meg, ha összeesik a szuflé a sütést követően! Ha tehetjük fogyasszuk el még mielőtt bekövetkezne.