"Edd meg, mielőtt összeesik" Spenótos zöldségszuflé

Könnyű és gyors vacsora a zöldségszuflé. Sajttal és spenóttal, még forrón a legfinomabb. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~246 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg mirelit/ friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél köteg friss petrezselyem
  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg parmezán
  • 50 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 1,5 dl tej
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le és daraboljuk apróra. A spenótot nyomkodjuk ki, és csepegtessük le, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne.Használhatunk mirelitet spenótot is, ez esetben olvasszuk ki használat előtt.
  3. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Kenjünk ki Vénusszal kis szuflé formákat, vagy kis hőálló tálakat. Hintsük meg a tálkák belsejét lereszelt parmezánnal, a felesleget ütögessük ki belőle.
  5. Magas falú edényben hevítsük fel a Vénuszt, majd adjuk hozzá az összepréselt és apróra szelt fokhagymát, majd a lisztet. Pirítsuk 1-2 percen keresztül, majd fokozatosan öntsük fel a felmelegített tejjel. Sózzuk, és keverjük egyenletesre. Vegyük le a tűzről, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Tegyük hozzá a sütőport is, majd a keverjük egyenletesre a kinyomkodott spenóttal, a felaprított petrezselyemmel és a maradék lereszelt parmezánnal. Sózzuk!
  6. Forgassuk össze óvatosan a tojásfehérje habbal a spenótos híg tésztát.
  7. Töltsük a keveréket a sütőformák háromnegyedéig, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 5 perc sütést követően vegyük vissza a hőfokot 180 fokra, majd süssük további 5-6 percig, amíg aranybarna lesz, és kipuffad a formából.
  8. Fogyasszuk azonnal, mielőtt összeesik a szuflé!



Elkészítési tipp

Készülhet más zöldségekből is, például brokkoliból.

Hagyományosan liszttel dolgozunk, de például rizslisztből is lehet készíteni gluténérzékenyeknek.

Ne ijedjünk meg, ha összeesik a szuflé a sütést követően! Ha tehetjük fogyasszuk el még mielőtt bekövetkezne.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

750 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Edd meg, mielőtt összeesik" Spenótos zöldségszuflé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le és daraboljuk apróra. A spenótot nyomkodjuk ki, és csepegtessük le, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne.Használhatunk mirelitet spenótot is, ez esetben olvasszuk ki használat előtt.
  3. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Kenjünk ki Vénusszal kis szuflé formákat, vagy kis hőálló tálakat. Hintsük meg a tálkák belsejét lereszelt parmezánnal, a felesleget ütögessük ki belőle.
  5. Magas falú edényben hevítsük fel a Vénuszt, majd adjuk hozzá az összepréselt és apróra szelt fokhagymát, majd a lisztet. Pirítsuk 1-2 percen keresztül, majd fokozatosan öntsük fel a felmelegített tejjel. Sózzuk, és keverjük egyenletesre. Vegyük le a tűzről, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Tegyük hozzá a sütőport is, majd a keverjük egyenletesre a kinyomkodott spenóttal, a felaprított petrezselyemmel és a maradék lereszelt parmezánnal. Sózzuk!
  6. Forgassuk össze óvatosan a tojásfehérje habbal a spenótos híg tésztát.
  7. Töltsük a keveréket a sütőformák háromnegyedéig, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 5 perc sütést követően vegyük vissza a hőfokot 180 fokra, majd süssük további 5-6 percig, amíg aranybarna lesz, és kipuffad a formából.
  8. Fogyasszuk azonnal, mielőtt összeesik a szuflé!




Elkészítési tipp

Készülhet más zöldségekből is, például brokkoliból.

Hagyományosan liszttel dolgozunk, de például rizslisztből is lehet készíteni gluténérzékenyeknek.

Ne ijedjünk meg, ha összeesik a szuflé a sütést követően! Ha tehetjük fogyasszuk el még mielőtt bekövetkezne.