„Elegáns falatkák” Rák tempura majonézes krumplival

Az ünnepi asztal legfinomabb fogása lesz ez a rák tempura, ami ropogós bundájától lesz igazán mennyei.

Elő- és elkészítési idő

40 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 541 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Rákfélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg garnéla vagy tigrisrák farok
  • 2 ek keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g liszt
  • ~ 1 dl víz
  • 1 tk só
  • 2 dl Vénusz Sütőolaj
  • 80 dkg krumpli (nem szétfővő fajta)
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk mustár
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • fél citrom leve
  • 1 ek tökmagolaj
  • 1 dl tejföl
  • snidling

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd sózott vízben 12-15 perc alatt főzzük puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Ha megpuhult, vegyük ki a levéből, és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. A főzővizet tegyük félre!
  2. Készítsünk házi majonézt: Nagy keverőedényben keverjük el a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá apránként az étolajat. Ha sűrű majonézt kapunk, facsarjuk bele a citrom levét, majd sózzuk ízlés szerint. Keverjük hozzá a tökmagolajat és a tejfölt is! Forgassuk össze a felszeletelt krumplival, ha túl sűrű az öntet, hígíthatjuk a korábban félretett főzővízzel. Keverjük össze apróra vágott snidlinggel, majd tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Pucoljuk meg a rákokat, úgy, hogy csak a farok végén lévő páncél maradjon rajta.
  4. Magas falú edényben hevítsünk elegendő mennyiségű étolajat.
  5. Botmixerrel keverjük ki a lisztet a keményítővel, sütőporral, sóval és vízzel. Akkor jó, ha sűrű palacsintatésztát kapunk. Mártsuk bele a rákokat, a farkuknál fogva, hogy egyenletesen bevonja a sűrű tészta. Óvatosan helyezzük a forró olajba, és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára.
  6. Tálaljuk a forró rákokat a hideg salátával.


Elkészítési tipp

Készíthetünk a rákokhoz különleges pikáns szószokat is, például chili és majonéz összekeverésével. 


Próbáljunk nagyobb rákokat választani, így könnyebb lesz dolgozni vele.


Ételallergia tipp

Kipróbálhatjuk rizsliszttel is a tempurát, finom ropogós lesz, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Elegáns falatkák” Rák tempura majonézes krumplival

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd sózott vízben 12-15 perc alatt főzzük puhára. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Ha megpuhult, vegyük ki a levéből, és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. A főzővizet tegyük félre!
  2. Készítsünk házi majonézt: Nagy keverőedényben keverjük el a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá apránként az étolajat. Ha sűrű majonézt kapunk, facsarjuk bele a citrom levét, majd sózzuk ízlés szerint. Keverjük hozzá a tökmagolajat és a tejfölt is! Forgassuk össze a felszeletelt krumplival, ha túl sűrű az öntet, hígíthatjuk a korábban félretett főzővízzel. Keverjük össze apróra vágott snidlinggel, majd tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Pucoljuk meg a rákokat, úgy, hogy csak a farok végén lévő páncél maradjon rajta.
  4. Magas falú edényben hevítsünk elegendő mennyiségű étolajat.
  5. Botmixerrel keverjük ki a lisztet a keményítővel, sütőporral, sóval és vízzel. Akkor jó, ha sűrű palacsintatésztát kapunk. Mártsuk bele a rákokat, a farkuknál fogva, hogy egyenletesen bevonja a sűrű tészta. Óvatosan helyezzük a forró olajba, és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára.
  6. Tálaljuk a forró rákokat a hideg salátával.



Elkészítési tipp

Készíthetünk a rákokhoz különleges pikáns szószokat is, például chili és majonéz összekeverésével. 


Próbáljunk nagyobb rákokat választani, így könnyebb lesz dolgozni vele.


Ételallergia tipp

Kipróbálhatjuk rizsliszttel is a tempurát, finom ropogós lesz, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják.